EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15535

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Blaarthemseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blaarthemseweg (10)

Beschrijving

Voor toelichting zie commentaar van Rens Donders.


Geplaatst op

08-04-2008

Reacties:

Datum: 07-04-2008
Naam: Rens Donders  
img

Foto vanaf het einde van de Karel de Grotelaan, waar deze overging in de Blaarthemseweg, richting Meerveldhoven, periode 1970 / 1972. Rechts de boerderij van de familie Van der Maat. Vervolgens de boerderij van Rijkers, zo te zien dichtgespijkerd. In de schuur had groentenboer Giel van den Heuvel (Gerardusplein) een opslagplaats. Giel ventte zijn groenten ook in onze buurt en deed dat met veel humor. Links eerst het huizenblok van drie van de families Wijnands, Hoekstra/Flierman en Tops, dan het huis van Sjaak Tiels, dan het blok van twee van de families Van Hoof en Van Gerwen en dan ons huis met het puntdak (nr. 137). Vervolgens het witte pand van de families Matthijssen, Verhoeven, (later) Keeman en dan de twee huizenblokken van de families Lazaroms, Megens, (later) de Boer, Peters (zoon) en Peters (oma). Familie De Boer waren de laatste bewoners van boerderij Gagelbosch. Toen die is afgebroken, zijn ze in het bovengenoemde huis gaan wonen. In de verte de reeks huizen, over het Afwateringskanaal, die vanaf de achterkant te zien zijn op foto 9072. Ik herinner me de namen niet meer van alle families, maar nog wel in volgorde van de foto: Camps, Snijders, Jansen, Van Bakel, Jannes, Bekema, Oerlemans (het laatste huis voor het Shell-benzinestation). Bakkerij Camps verkocht vroeger ook kruidenierswaren en was een echte buurtwinkel. Ik heb er als klein menneke heel wat ‘tussendoor’-boodschappen en brood moeten halen. Ik herinner me dat eerst mevr. Camps de winkel deed en daarna dochter Cee. Ik kwam haar naam nog tegen bij een aantal andere foto’s uit onze buurt. Harrie Camps was de bakker en bracht zelf zijn brood rond. Toon Jansen had een geamputeerd been en zat zowat de hele zomer langs het kanaal te vissen. Zijn vrouw is later nog bij haar dochter Wil in Engeland gaan wonen en is daar ook gestorven. Wil was getrouwd met Herbert Cook, die als soldaat op het einde van de oorlog hier met het bevrijdingsleger terecht is gekomen. De familie Jannes woonde eerst tegenover ons met hun garagebedrijf, maar is later verderop aan de andere kant van de Blaarthemseweg verder gegaan. Ze hebben me, toen ik drie jaar was, in vliegende vaart naar het ziekenhuis gereden, toen ik aan een kapotte ruit een stukje van mijn vinger had afgesneden.


Datum: 08-04-2008
Naam: Wibo Pieters  
img

Prachtige foto, want er staan ook twee DAF's op. Het leuke is dat op foto 15127, genomen bij het witte pand midden op deze foto ook een DAF staat. Een lichtgekleurde 55. Misschien is het wel de 55 die hier links op de foto bij het huis van de familie Wijnands geparkeerd staat. Het jaartal is dus een goede gok, want de 55 kwam in 1968 op de markt. Links een 33 die bij familie Van der Maat op bezoek gaat.


Datum: 18-04-2008
Naam: Marjan Willemsen-Camps  
img

Mooi die oude foto`s van Blaarthem te zien. Ik ben de jongste dochter (Marjan) van Jan Camps. De naam van mijn vader was Jan en niet Harrie. Wij hadden wel een knecht Harrie Snijders en die bracht het brood rond. Later heb ik het met veel plezier van hem overgenomen en mijn zus Ceetie stond in de winkel. Het mooie is dat ik nog steeds ons eigen brood maak.
<<< minder mooi is dat ik geen e-mailadres van je heb (Peter) >>>


Datum: 24-08-2013
Naam: Wim Verhulst  
img

Wie heeft voor mij informatie over Ria van Gerwen? Ik heb enige jaren terug via familie wat informatie over haar gekregen, maar ben die kwijtgeraakt.