EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9210

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Blaarthemseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blaarthemseweg. (1)

Beschrijving

Vanuit de Blaarthemseweg kijkend richting Hoogstraat. De bebouwing rechts staat er nog steeds.


Geplaatst op

12-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Ger, is dit de kruising met de Reinkenstraat?


Datum: 12-02-2007
Naam: Anny Meijer (Osenga)  
img

Wat een leuke foto. Woonde in de huizen links niet fam. De Wouw?


Datum: 12-02-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Ben, ik zou ter plekke weer moeten gaan kijken om te zien of rechts de Reinkenstraat ligt of de Kersbergenstraat.


Datum: 12-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

De Reinkenstraat is een zijstraat van de Hoogstraat, dus is de Kersbergenstraat het meest voor de handliggend. Dan is de straat tussen de twee oude huizen links de Fauréstraat.


Datum: 12-02-2007
Naam: J.den Hartogh  
img

Het is mijns inziens ook de Kersbergenstraat. Ik herken het huis van aardappelboer Freek Blaauw, tweede huis van de hoek.


Datum: 06-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Volgens mij is het de Kersbergenstraat. In die straat was ook een garage gevestigd. Deze eigenaar(s) hadden een hele lieve hond, 'n bouvier met ik dacht maar drie poten. Wij haalden hem altijd even aan. De familie De Wouw woonde op de hoek van de Offenbachlaan-Hoogstraat? En bijna op het einde van de Blaarthemseweg (richting Veldhoven) woonde ook nog de fam. Maat.


Datum: 29-05-2008
Naam: J Verhagen Overmeijer  
img

De Reinkenstraat (mijn ouderlijk huis stond daar) ligt zelfs nog twee straten verder. Je hebt eerst inderdaad de Kersenbergstraat en dan ook nog de Peter van Anrooylaan.


Datum: 05-05-2009
Naam: Jan Jansen  
img

Volgens mij is de eerste boerderij links het huis van Sjefke Kox. Links van Kox woonden wij in een boerderij tot 42 jaar geleden.


Datum: 27-07-2009
Naam: Hans van Loon  
img

De boerderij aan de linkerzijde was van de fam. Kox. Aan de overzijde staan de huizen met de witte puien waar op de hoek de families Van Loon woonden. Dit was de hoek Blaarthemseweg-Kersbergenstraat, waar toen al kleine industrie gevestigd was. Op de andere hoek rechts staat het huis waar toentertijd de fa. Koops woonde. Daarnaast woonde aardappelhandelaar Freek Blauw.


Datum: 23-03-2010
Naam: Hans van Loon  
img

De eerste zijstraat aan de rechtse kant is de Kersbergenstraat. De huizen met de witte kolommen staan er nog steeds. De oude boerderij aan de linkerkant is die van boer Kox. Een stukje verder woonde inderdaad de familie de Wouw.


Datum: 23-03-2010
Naam: Jo den Hartog  
img

Inderdaad de Kersbergenstraat, de eerstvolgende rechts is de Bachlaan, dan de Peter van Anrooylaan en dan wordt het de Hoogstraat. In het tweede huis van de hoek (Kersbergenstraat) richting centrum woonde de fam. Blaauw, aardappelgroothandel. Freek en Bep Blaauw en de drie dochters Mieke, Yvonne en Marian.


Datum: 24-03-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hee Hans, in mijn herinnering woonde jij ongeveer waar de fotograaf stond, aan de rechterzijde. In elk geval maakte je, pakweg 5 jaar later, die buurt onveilig (geintje) met de snelste Mini van Gestel.


Datum: 14-08-2017
Naam: Ad Pluijm  
img

Om op Jo den Hartog terug te komen voor wat betreft aardappelhandel Blaauw, deze firma zat bij mijn weten op de Blaarthemseweg nummer 3. Het pand is later verkocht aan Rinus van der Staak, groente en fruitgroothandel, waar ik enkele jaren heb gewerkt. In de Laagstraat zat er ook een, de firma Zaad aardappelhandel, naast Troel Vorstenbosch. Blaauw was verhuisd naar de Mecklenburgstraat, iets voorbij de Hagenkampweg, waar nu de firma Bombeeck zit.