EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15501

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

325 't Hofke

Straat:

Celebeslaan

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms

Onderwerp 3.:

Gasterij In 't Ven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gasterij In 't Ven

Beschrijving

Aan de Celebeslaan 30 ligt "Gasterij In 't Ven" in Groendomein Wasven. De Beukenlaan is het laatst overgebleven deel van een kilometerslange oprijlaan van het kasteel "Het Hoffken van Tongelre", dat teruggaat tot 1375. De laan liep vanaf het kasteel via Nuenen naar Woensel. De beuken zelf zijn ongeveer twee en een halve eeuw oud. Aan het begin van de Beukenlaan ligt het Wasven.


Geplaatst op

06-04-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-04-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Mooie foto Giovanni. Deze Philipsboerderij, genaamd naar de voormalige eigenaar Frits Philips, is een gemeentelijk monument. Stichting Groendomein Wasven heeft de boerderij in 2006 van de gemeente gekocht om er weer leven in de brouwerij te krijgen. Het is nu een multi-functioneel gebouw geworden dat dient als uitvalsbasis voor tal van educatieve activiteiten. In de boerderij zijn drie stichtingen gevestigd: Stchting Groendomein Wasven, Stichting Meare en Gasterij 't Ven. Ook staat in de boerderij de kleinste bio-energiecentrale van Nederland. De centrale draait op bio-olie en voorziet de boerderij van warmte en elektriciteit. De directe omgeving van de boerderij zal geheel heringericht worden met o.a. knuppelbruggetje, vleermuizenkelder, een kruidentuin en een openluchttheatertje. De karakteristiek van het landgoed wil men behouden. De gemeente subsidieert dit geheel met ruim vier ton.


Datum: 10-01-2009
Naam: Johan Vervest  
img

Waar heeft hier het kasteel gestaan? Het is in de jaren 1930 gesloopt. Waarom?


Datum: 11-01-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Het kasteel heette Hof. De diverse namen in de omgeving zeggen hier nog iets over. Volgens Tonnie van de Boomen heeft het kasteel geen lang leven gehad. Ik weet nog dat er een kasteel stond op de hoek van de Tongelresestraat/Generaal Bothastraat. Nooit heb ik begrepen dat dat prachtige gebouw tegen de grond moest. Stond een klein beetje naar achter met een flink stuk grond. Dat laatste is misschien wel haar ondergang geworden.


Datum: 11-01-2009
Naam: Johan Vervest  
img

Op de hoek Tongelresestraat/Gen. Bothastraat stond inderdaad een pand dat men het kasteeltje noemde. In dit pand woonde Sjef Baatsen en dreef daar zijn taxibedrijf. De jaren 70 stond het er nog. Ik weet niet wanneer en waarom het gesloopt is.
Het kasteel Hof stond ergens nabij het Hofke (mogelijk waar nu de school staat). Dit kasteel was eeuwen oud. Het pand is rond 1930 gesloopt.


Datum: 12-01-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Voor de oorlog woonde de familie Van de Wiel in dat kasteeltje. In of omstreeks 1937 werd een van zijn zoons tot priester gewijd. Foto van de optocht met de nodige bruidjes naar de St. Josephkerk is in mijn bezit.