EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15162

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Pastoor Harkxplein

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Carnaval

Onderwerp 3.:

Overig Carnaval

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Carnavalsmis St Joriskerk

Beschrijving

1976 Carnaval voor de jeugd in de St Joriskerk. De kinderen mochten een ballon naar de hemel sturen met een kaartje eraan voorzien van een naam en wensje. De priester was kapelaan Jan van Genuchten. Hij werd later pastoor te Waalre. De prins was Jac. Sol, van de begrafenisonderneming, toen stadsprins Jacques.


Geplaatst op

04-03-2008

Reacties:

Datum: 06-03-2008
Naam: Dre Rennenberg  
img

Jan van Genuchten was een priester die een graag geziene gast was. Samen met kapelaan Van den Bos van de Don Bosco-parochie kwam je hem overal tegen. Het waren geestelijken van de toen moderne tijd, mensen met een gouden hart. Jan was, voor zover ik weet, de laatste geestelijk adviseur van RPC, maar hij was meer voetballer dan adviseur. Hij deinsde er niet voor terug om ongezouten zijn mening te geven. Maar hij was ook in staat, onder het genot van een biertje, alle wereldproblemen zomaar op te lossen. Naast priester was hij sportman en dat kwam ook tot uiting in zijn bemoeienissen met de organisatie PEST: Priester En Sportman Tevens. Met het weggaan van de beide kapelaans van toen kwam er een einde aan een tijdperk van een moderne opgang, die niet werd voltooid.


Datum: 06-03-2008
Naam: Anne Troost  
img

Inderdaad was hij de laatste geestelijk adviseur van RPC. Hij is in 1988 overleden en was 53 jaar.
RPC (Roosten Patronaats Club) is in 1931 opgericht. In 1958 is de naam veranderd in Roosten Plein Club dus nog steeds RPC.