EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15027

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Transportondernemingen

Onderwerp 3.:

Van Gend & Loos

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van Gend & Loos

Beschrijving

2 Vrachtrijders van v. Gend & Loos omstreeks 1930. Links v.d. Wiel, rechts van Rennes. Het gezin van Rennes is in 1934 in de Bremstraat 9 komen wonen. De foto is gemaakt in de Rechtestraat voor nr 49: P. Roos van der Somme, grossier in suikerwaren en visch.


Geplaatst op

17-02-2008

Reacties:

Datum: 19-02-2008
Naam: Willem  
img

Ik herinner mij Van Gend & Loos als een bedrijf dat bezorgde in bestelauto's van het merk Commer, met schuifdeuren en het stuur aan de rechterkant. Volgens mij was er in die tijd helemaal geen concurrentie in de koerierswereld. Later is Van Gend & Loos is opgegaan in DHL, dat weer een dochtermaatschappij is van Deutsche Post.


Datum: 21-02-2008
Naam: Corrie Kersjes van der Wielen  
img

Op deze foto staat mijn opa. Zijn naam is A. van Rennes. Naast hem staat niet de heer Van de Wiel, maar J. van den Heuvel. Mijn opa en oma zijn pas in 1934 in Eindhoven komen wonen, na hun huwelijk. Daarvoor was opa wel al in de kost bij een gezin in Stratum. Met vriendelijke groet van een dochter van Jannie v.d. Wielen-v. Rennes en kleindochter van A. v. Rennes.


Datum: 25-10-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Volgens mij is de linkse persoon, Jan van den Heuvel, een oom van mij (ik ben van 1955, dus kan het mij niet meer 100% herinneren). Kan het zijn dat deze Jan van den Heuvel getrouwd was met ene Lien?
Ik ben als klein kind wel eens met mijn ouders mee geweest naar de paardenstallen op de Keizersgracht en mijn oom Jan van den Heuvel woonde daar op de bovenverdieping. Hij was volgens mij een soort stalmeester. Wij moesten dan door een grote deur naar binnen en kwamen dan in een grote loods, waar we via een trap omhoog moesten om de woning te bereiken.


Datum: 09-08-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Willem ik kan het je nog sterker vertellen. Commer was een Brits merk en had natuurlijk het stuur rechts; dat kwam goed uit in Nederland, want als de chauffeur uitstapte kon hij dat aan de veilige rechterkant doen. Toen Commer de productie wilde stoppen zijn ze speciaal voor Van Gend & Loos nog een tijdje doorgegaan om voor die ene klant de productie te handhaven.