EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13653

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Tabakswaren

Onderwerp 3.:

Van der Loo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rechtestraat 51 interieur

Beschrijving

De winkel van sigarenmagazijn Van der Loo op de Rechtestraat. Achter de toonbank Christ, Jan en moeder Anna van der Loo-Raedemakers.


Geplaatst op

01-10-2007

Reacties:

Datum: 31-05-2021
Naam: Piet Smolders  
img

Christ was later mijn onderwijzer in de eerste klas van de St. Jansschool aan de Le Sage ten Broeklaan. En (nadat wij verhuisd waren naar de Fatimaschool) ook weer een of twee klassen later. Heel serieus, heel keurig en meestal gekleed in een beige colbert met dito broek. Schreef met krijtje op het bord met zijn pink lichtjes opgetild. Een of twee keer trad hij op in "eerste grijs": hij was toen kennelijk in militaire dienst. Uiterst sympathieke man. Hoe ouder hij werd, hoe serieuzer, ook qua religie. Decennia later kwam ik hem nog eens tegen, toen ik al volwassen was en hij leraar Nederlands aan het Van der Putt. De vreugde was zo te zien geheel aan mijn kant. Grijs en tamelijk somber leek hij mij toen toe!


Datum: 03-06-2021
Naam: Leo Laus  
img

Rond 1953 was dhr. V.d. Loo werkzaam aan de ULO-school in de Pastoor Petersstraat in Woensel. Dit zou ook zijn stageperiode geweest kunnen zijn. Hij gaf het vak Nederlands.