EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

149

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Philips Complex Emmasingel*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Emmasingel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips in 1920.

Beschrijving

Een foto die veel vragen oproept. Het spoor rechts helpt mee bij de plaatsbepaling, maar welke straat loop er links ? De fabriek is kennelijk nog in aanbouw. Al is wel het hoogste punt bereikt, er staat immers een vlag boven op de steiger. Over dit plaatje ontvangen we graag wat meer informatie.


Geplaatst op

25-04-2005

Reacties:

Datum: 06-05-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Het spoor rechts is het fabrieksspoor evenwijdig aan het Bels lijntje. Iets hoger staat een treinstel op een rangeerspoor te laden of te lossen. De straat links is de Emmasingel. Het repeterende patroon rechts daarvan zijn de Sheddaken van de laagbouw lampenfabriek. Bij het hoge gebouw draait de weg naar links.
Het lijkt of er iets mis is, waait die vlag niet een andere kant uit als de rook uit de schoorstenen?


Datum: 04-07-2006
Naam: Bauke  
img

Er is van alles mis op deze 'foto'. Volgens mij is het een trucagefoto met enkele originele onderdelen. Maar vergelijk de foto maar eens met foto 283. Het gebouw onderaan op de foto (met de 10 traveeön en 'Philips' bovenop) staat op foto 283 aan de straat links, de Emmasingel, parallel aan de sheddaken. Is dit niet het hoofdkantoor uit 1910 (met de blinde ramen) dat in 1995 is gesloopt? Hoort in beide gevallen de voor ons zichtbare gevel dan ook niet aan de Emmsingel te liggen, dus een kwart naar links gedraaid? Al met al een vreemde foto waar destijds (ca. 1910-1911) veel aan bewerkt is.


Datum: 04-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Tussen de hoogbouw van de lampenfabriek en het gebouw met de watertoren staat de drie verdiepingen hoge sigarenfabriek van Pieter J Schröder.
===Zie voor beide gebouwen de maquette van foto 4632===