EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

283

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Philips Complex Emmasingel*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Emmasingel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips 1920 (2)

Beschrijving

De rook waait dezelfde kant uit als op de vorige foto. Het witte kantoor blok staat nu op een andere plaats. Op de achtergrond de hoogbouw van de Lampenfabriek (vergl foto 225) aan de Emmasingel. Maar ook bij deze plaat lijkt me dat de fotograaf geholpen is door de tekenaar.
=== De grote versie is ingezonden door Woud Nordt. (red.) ===


Geplaatst op

17-05-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-08-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

Iets klopt hier helemaal niet. Als de straat links de Emmasingel is, waar is het café De Tram Halte, waar ik een foto van heb op de hoek Emmasingel/ Parallelweg? Op de andere hoek Emmasingel/ Willemstraat is het gebouw, waar ik al eerder naar verwezen heb, betreffende de Willemstraat. Ik geloof dat dit een tekening is en totaal niets met fotografie te maken heeft. Een nadere mogelijkheid is, dat het iets met Philips Strijp te maken heeft.


Datum: 08-08-2007
Naam: Peer Retera  
img

De straat links op de foto is de Willemstraat. Op de plaats van het witte gebouwtje en het donkere lagere gebouw rechts daarvan, staat nu de Regent. De foto zou genomen kunnen zijn vanaf het oude Eindhovens dagblad gebouw, hoek Kleine Berg.


Datum: 09-08-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

Peer als dat de Willemstraat is, waar is de hoek Willemstraat/Emmasingel, waar vroeger de Marshall Bar was. Dat gebouw is nog steeds daar. Volgens mij, bestaat de plattegrond zoals op het plaatje hier betrokken, nergens in het Emmasingel complex.


Datum: 10-08-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Laat je door deze bijgetekende foto niet voor de gek houden het is de Emmasingel, de gebouwen op de voorgrond stonden daar niet. Links staat het gespiegelde, vergrote en 90 graden gedraaide gebouw aan de emmasingel waar wel het dichtgemetselde raam op getekend staat. Op 9952 staat de "Philips & Co" schoorsteen, de fabriek met het watertorentje. Links ook de sheddaken. Kijk voor de fabriek links op de achtergrond naar 225.


Datum: 13-02-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Inmiddels is mij duidelijk dat het lichte gebouw linksonder niet gespiegeld is maar wel 90 graden gedraaid. het is de achterkant van het gebouw aan de Emmasingel (Ik had de draai 180 graden verkeerd.) Zie foto 18816.