EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1488

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

224 Roosten

Straat:

Roostenlaan

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Attractieparken

Onderwerp 3.:

Animali

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Animali. (6)

Beschrijving

.


Geplaatst op

05-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-08-2008
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Rechts in het restaurant heb ik eens een optreden bijgewoond van The Golden Earrings in hun beginperiode. Toentertijd werden er dansavonden georganiseerd met optredens van bekende bands,ook Rob Hoeke heeft er opgetreden.


Datum: 29-08-2008
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Hier hebben wij de Gouden Bruiloft en 55-jarig huwelijksfeest van mijn ouders gevierd. Maar helaas ook de koffietafels na de begrafenissen. Er is in 1975 een film van gemaakt. Die kan ik helaashier niet laten zien. Ik ga nog eens zoeken naar een foto.


Datum: 13-06-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Staan deze gebouwen er nog?


Datum: 14-06-2009
Naam: Marijke de Groot - Thijssen  
img

Alleen de entree, de poort staat er nog. Helaas sterk verpauperd en de grote bol met de vogel is verdwenen. Het hele park is verwilderd. Na verschillende mislukte plannen voor herontwikkeling op dit terrein heeft men nu dan toch het terrein een herbestemming gegeven. Er zullen een aantal zeer luxe huizen gebouwd gaan worden, een aantal vrijstaande en een aantal 2 onder een kap. Het poortgebouw wil men opknappen en in stand houden. Een bestemming heeft men daar nog niet aan gegeven.


Datum: 14-06-2009
Naam: Bo Peters  
img

Wauw, die film uit 1975 ... wat zou ik die graag zien! Staat er ook veel van de omgeving op? Of alleen binnen in het restaurant? Er zou een docu over gemaakt moeten worden voor Omroep Brabant of zo. Dit stukje Eindhoven boeit mij mateloos!


Datum: 15-06-2009
Naam: Bo Peters  
img

Info van Wikipedia:
Animali Vogel- en Dierenpark was een park aan de Roostenlaan in de Brabantse stad Eindhoven. Oorspronkelijk was Animali de naam van een vogel- en dierengroothandel aan de Korvelseweg in Tilburg. Deze groothandel was eigendom van Harrie van Dijk en werd in 1940 gesticht. Harrie van Dijk is in Tilburg ook betrokken geweest bij Tilburgse "Het Dierenpark". Na zijn verhuizing, samen met zijn vrouw, van Tilburg naar Eindhoven heeft hij op 10 mei 1951 het dierenpark Animali geopend.
In het park waren tientallen soorten kleurige, exotische vogels, zoals kakatoes, struisvogels en emoes. Er waren ook apen, kangoeroes en leeuwen. In de jaren vijftig gold een bezoek aan dit park als een heus dagje uit.
In 1961 kreeg de oprichter van het park Harrie van Dijk een hartaanval. Hij kon het park daardoor niet meer runnen. Zijn vrouw nam het van hem over, maar kon dit eigenlijk niet volhouden. Ze wilde het park verkopen. De vraagprijs was toentertijd ruim HFL 1.800.000,= (ruim € 800.000, zonder rekening te houden met inflatie). Later kregen ze ook het park niet verkocht voor 800.000 gulden minder. Uiteindelijk is het park gesloten.
Het achterste deel van het park is nog gedeeltelijk intact. Vogelhandel en Broedcentrum Animali is er nog gevestigd, maar het park en de daar bijbehorende speeltuin zijn afgebroken. Het restaurant van het park is intussen ook gesloopt. De gemeente Eindhoven wil op de plek van het park villa's en andere huizen bouwen. Na de zomer van 2009 start de sloop van het park en zal de bouw van een villawijk beginnen.


Datum: 15-06-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Jammer dat dat restaurant met die gegolfde topgevel is gesloopt. Lijkt me best een interessant en oud pand.


Datum: 05-07-2010
Naam: William Pont  
img

Die gegolfde gevels zijn veel te vinden in Zuid Afrika. Die architectuur staat bekend als "Cape Dutch"  Het restaurant in Animali werd beheerd door de familie Van Dinther, ik kende een der dochters, Mary, omstreeks 1974 toen ik op Eikenburg naar school ging en destijds beter bekend was als Robert.


Datum: 13-09-2015
Naam: Diana Terpstra  
img

Ja we zijn er vroeger ook veel gekomen ...maar ik was altijd heel gek op de aap die in een klein hokje zat. Ik voerde altijd banaantjes ... het was mijn maatje


Datum: 09-11-2016
Naam: Jeroen Hensen  
img

Behalve het vervallen poortgebouw is er niets meer van over. De grond is nu, in 2016, bebouwd met luxe villa's. Ze kunnen toch minstens dat poortgebouw opknappen. Dat zou mooi zijn.


Datum: 09-11-2016
Naam: Johan Vervest  
img

Zo kan het verkeren. Een villawijk op een gevaarlijke gifbelt. Zelfs groente uit eigen tuin wordt ten stelligste afgeraden.


Datum: 10-11-2016
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Beste Jeroen, ik kan je geruststellen: het poortgebouw gaat opgeknapt worden en zelfs de vogel wordt teruggeplaatst!