EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14708

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

522 Achtse Barrier

Straat:

Oude Bosschebaan*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Oude Bosschebaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij Achtse Barrier

Beschrijving

Deze boerderij stond dicht bij de hoek van de Oude Bosschebaan en de Mensfortweg (ook wel de Zwarteweg genoemd vanwege de sintels). Mijn vader Frans Verdonk heeft de foto ca. 1954 gemaakt. Destijds woonde hier de familie Swinkels.


Geplaatst op

09-01-2008

Reacties:

Datum: 10-03-2008
Naam: Willy Gerrits  
img

Mooie foto, ik heb lang in Mensfort gewoond. Wij zijn verhuisd van de Hendrik de Keijzerlaan naar de Jan Heijnslaan. Toen liep het zwarte pad van de Oude Bosschebaan tot ver richting Woenselsemarkt. Hij heette toen het Zwarte Pad, het waren inderdaad allemaal sintels. Toen wij daar woonden was Woensel nog niet bebouwd, er stonden her en der wat boerderijtjes en wat oude woningen.


Datum: 02-08-2008
Naam: Els Kemper  
img

Zo rond 1958 had ik een vriendin die in een boerderij woonde net vooraan rechts op de Oude Bossche Baan. Het was niet de boerderij op de hoek, maar de tweede. Was dit de boerderij op de hoek? De familie die ik bedoel heette Kroon en ik vraag me af of dit hun boerderij zou kunnen zijn, alhoewel ik de indruk heb dat de boerderij hier op de foto veel ouder was en in slechtere staat dan die van de familie Kroon. Weet iemand toevallig iets meer over die boerderijen?


Datum: 16-12-2008
Naam: Martien van den Biggelaar  
img

Familie Kroon woonde dicht bij de 1e Lieven de Keylaan. Bovenstaande boerderij stond in Acht, ±3 km noordelijker, schuin tegenover gerelateerde foto 2655.


Datum: 05-09-2011
Naam: Kees Kroon  
img

Op de hoek van de 1e Lieven de Keylaan en de Oude Bosschebaan lag de boerderij van Jan Toonders. Daar waar nu anno 2011 het basketbalveldje ligt. De boerderij van de familie Kroon lag midden op de Woenselse Heide. Gerekend vanaf hoek 1e Lieven de Keijzerlaan en de Oude Bosschebaan, ongeveer 700 meter de Oude Bosschebaan op in de richting van de Woenselse sportvelden en dan 500 meter naar rechts een smalle weg in die inmiddels niet meer bestaat en bij mijn weten ook geen naam had. Zoek in deze database maar eens op 'boerderij familie Kroon'.


Datum: 06-09-2011
Naam: Els Kemper  
img

Hallo Kees, het klopt helemaal wat je zegt over de ligging van die boerderij. Mijn vriendin heette Ineke en ik vraag me dus af of jij haar broer bent. Ik weet wel dat ze een of twee broers had die ook op de boerderij meewerkten. Er waren niet alleen koeienstallen maar ook hadden ze varkens en natuurlijk ook veel bouwgrond. Ik herinner me nog dat we in bepaalde tijden van het jaar coloradokevers uit de aardappelplanten moesten halen. Het scheen toen een hele plaag te zijn en die kevers aten heel de aardappelen en hun bladeren op. Ik vond het maar een beetje griezelig om die kevers te pakken, maar het was een noodzakelijk kwaad waar iedereen die maar kon mee hielp. Ik denk dat er in die tijd geld bespaard werd op een anti-insectenmiddel. Als dat er al was voor dat soort kevers in die tijd. Ik heb hele goede herinneringen aan mijn vriendschap met Ineke en de tijden die ik met haar op de boerderij doorbracht. Heel erg fijn vond ik het daar bij de familie Kroon.


Datum: 06-09-2011
Naam: Kees Kroon  
img

Ja, ik ben Ineke's broer. Vroeger waren er minder tot geen bestrijdingsmiddelen en ook de mechanisatie in de landbouw was veel minder dan nu. Dus alle handen waren welkom.