EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14499

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Kanaaldijk Zuid

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Jacques van der Meulen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Personeel Autobedrijf Jac van der Meulen. (1)

Beschrijving

Dit is het personeel van het autobedrijf Jac. van der Meulen op 22-04-1948 gefotografeerd.


Geplaatst op

14-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-12-2007
Naam: Riet Delissen Dekkers  
img

Irma, kun je zeggen of de chauffeurs van de Veta taxi, ook op deze foto staan?
Mijn vader was taxichauffeur bij Veta tot zijn pensioen in 1969.
Ik kan me de Sinterklaasmiddagen in de garage nog goed herinneren. Voor die gelegenheid was de garage mooi opgepoetst en was het personeel met hun kinderen aanwezig.


Datum: 16-12-2007
Naam: Betsy Lodewijks  
img

Mijn vader Thijs (Willem) Lodewijks staat rechts achter de heer V.d. Meulen. Als hij nog geleefd had was hij vandaag 99 jaar geworden. Rechts onderaan op de foto staat volgens mij Jan Kennis en naast hem ene Toon die allemaal als monteur werkzaam waren. Mijn vader heeft midden 30er jaren eerst bij van der Meulen-Ansems gewerkt en is later overgestapt naar Jac van der Meulen. Die mijn vader en zijn collega's altijd waarderend ons schaap noemde omdat hij zo sociaal was naar zijn werknemers en hun thuisfront. Als ik als ik als kind in de garage kwam en hij me zag zei hij altijd "hee zwartkop" omdat hij nog wist dat ik als baby pikzwarte haren had. Hij verwachtte van zijn personeel wel hetzelfde. Ik weet nog dat wij op een zondagmorgen in de kerk zaten en er iemand mijn vader uit de bank kwam halen omdat er een dure Buick in een sloot lag die eruit moest. Hij ging er dan in zijn zondagse pak naartoe. Dus raden hoe hij eruit zag en de stemming was als hij thuiskwam. Dit gebeurde wel vaker op de meest onmogelijke tijdstippen. Wat iedereen accepteerde, ook midden in de nacht. Mijn vader had altijd smakelijke verhalen hoe ze soms de nieuwe auto's van de boot gingen halen. Als er meer auto's dan personeel was. Hij bond dan een paar auto's met de bumpers aan elkaar en de sturen werden vastgezet en zo in karavaan van Rotterdam naar Eindhoven, ons pa voorop, omdat hij doodsbang was dat er iemand te hard ging rijden en de auto's toen de eerste 1000 km nog ingereden moesten worden. Ook ik kan de Sinterklaasmiddagen nog heel goed herinneren vooral omdat je dan in de showroom mocht komen, die de rest van het jaar verboden terrein was, en dat je bij het naar boven lopen, in de kantoren kon kijken.Ook de laatste keer dat ik er was herinner ik mij als gisteren toen de Sint zachtjes aan mij vroeg of ik wist wie hij echt was, Jacques? Ik was mijn geloof al kwijt maar dat moment en het gevoel ervan ben ik nooit meer vergeten, ik ging zo weer twijfelen.
Misschien weet iemand van de fam. Van der Meulen dit: ik heb het idee dat er verschillende collega's van ons pa om de hoek in de bovenwoningen van de Havenstraat woonden. Waren dat bedrijfswoningen of was dat toeval?


Datum: 17-12-2007
Naam: Piet van Hees  
img

De auto direct achter de groep is een 1943-1944 Canadese Ford of Chevrolet HUP, een ding dat voor radio en andere speciale doeleinden was gebouwd. Er zijn er veel verbouwd tot noodbus en tot takelwagen. De platte neus met het schuin naar binnen geplaatste voorraam zijn heel herkenbaar. Het manluik in het dak verraadt hem.


Datum: 22-12-2007
Naam: Irma van der Meulen  
img

Ja Riet, volgens mijn broer staan de chauffeurs van de Veta taxi op de foto.
Niet alleen de Sinterklaasmiddagen maar ook de af en toe gehouden pluimveetentoonstellingen kan ik mij nog goed herinneren.


Datum: 23-12-2007
Naam: Betsy Lodewijks  
img

Over die pluimveetentoonstelling had mijn zus uit Duitsland het vorige week nog toen ik haar aan de telefoon had. Zij wist niet of het vogels of konijnen waren, zoals ze zei. Samen met mijn vader mocht zij dan tijdens die tentoonstellingen de fietsen bewaken om een extra zakcentje te verdienen. Ikzelf kan me daar niets van herinneren, ik ben 13 jaar jonger en bij het maken van bovenstaande foto vier maanden oud. Mijn zus wist zich nog te herinneren dat de mevrouw die op de foto naast Jac v.d. Meulen zit in verwachting was van een tweeling die niet veel later geboren is.


Datum: 19-01-2008
Naam: Anja de Wit-Bekkers  
img

Ja, de bovenwoningen in de Havenstraat waren bedrijfswoningen. Ik ben er geboren in 1958 op nr.11. Toen mijn vader om opslag vroeg kreeg hij dat niet want dan kom ik in de gevangenis voegde de heer Rutte hem toe. Wij zijn daarop uit ons huis gezet en hebben een tijdje bij de broer van mijn vader onderdak gekregen. Ik was toen 3 jaar. Al met al geen leuke tijd. Gelukkig kon mijn vader bij DAF beginnen en zijn we bij jou in de straat komen wonen Betsy.


Datum: 21-02-2008
Naam: Irma van der Meulen  
img

Riet, misschien staat je vader bij de chauffeurs op foto 15072. Op de pluimveetentoonstelling waren zowel vogels als konijnen. Persoonlijk kan ik mij nog de in 1951 tentoongestelde auto van het jaar 2000 herinneren, een Buick le Sabre (designed by Harley J. Earl’s studio).


Datum: 04-06-2008
Naam: Len v.d.Berge-Luyten  
img

Op de voorste rij, tweede van links is mijn vader, Walter Luyten. Verder herken ik op de voorste rij links naast mijn vader Eversdijk. Rechts van hem meneer en mevrouw Timmer, Jacques v.d. Meulen, het echtpaar ??, de heer Van Dongen, juffr. Trommar en Nel van Hoek.