EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1668

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Kanaaldijk Zuid

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Jacques van der Meulen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jacques van der Meulen. (1)

Beschrijving

Rond 1940 wer het pand van Jacques van der Meulen gebouwd. De bedrijfshal heeft twee etages, waarvan de onderste ook uitkomt in de Kanaalstraat. Het bedrijf kennen we nu alleen nog maar als het touringcarbedrijf, dat op industrieterrein de Spaarpot in Geldrop is gevestigd. En dat rijdt vrijwel uitsluitend voor Solmar met pendeldiensten op Spanje. Het gebouw in zijn huidige staat ziet u op foto 1054.


Geplaatst op

19-10-2005

Reacties:

Datum: 02-09-2006
Naam: Irma van der Meulen  
img

Jacques van der Meulen begon 18-07-1935 zijn eigen bedrijf aan de korte Bleekstraat. Op 16-03-1936 werd door zijn vrouw A. C. M. van der Meulen - de Haan de eerste steen gelegd. Omstreeks deze tijd werden de gebouwen van de N.V. Linnen- en Damastweverijen v.h. C.E. Schroder & Zn. gekocht en omgebouwd, en in mei 1936 kon het nieuwe bedrijf, dat circa 1200 m2 besloeg, worden geopend.
Na 25 jaar groeide het automobielbedrijf uit tot ruim 6000 bebouwde m2 met 124 man personeel.


Datum: 05-12-2006
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Ik heb er nog een blauwe maandag gewerkt. Er was toen de stichting Elementaire in gevestigd. Buiten had men er een bar tegenaan gebouwd t.b.v. de openluchtfilm en optredens, welke plaats vonden op een vlot met daaronder vaten. Er was daar ook een wedstrijd Eindhoven Talent. Erg gezellig maar na de bebouwing werd het moelijker om aan vergunningen te komen. Jawel geluidsoverlast.
Beneden zaten diverse alternatieve bedrijfjes. Zoals Franks houtbedrijf, Stoffeerderij Werner ...., Boven Tapijt Centrum Nederland.
Ik heb onlangs sloopfoto's gemaakt van het terrein. Het ziet er naar uit dat het rechter gebouw bewaard blijft. Er wordt rondom gesloopt. Hoop dat het blijft staan. Is toch een karakteristieke plek.
Ik weet ook nog dat we vroeger daar met onze auto kwamen. Spannend dat hellinkje vooral voor beginners.


Datum: 24-02-2007
Naam: N.W.R. Aarts  
img

Het busbedrijf in Geldrop was Jacques van Dijk. Dit bedrijf had niets te maken met Jacques v.d. Meulen


Datum: 08-09-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Jaques van der Meulen heeft nooit een touringcar- en of busbedrijf geƫxploiteerd. Wel Jaques van Dijk in de Prins Hendrikstraat en vele anderen van Dijken als Arnold, Wim, Jan en Sjaan van Dijk, deze laatste met haar zoon Nol van Gennip.


Datum: 08-09-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Was Nol van Gennip later geen eigenaar van het reisbureau FIT in de Kerkstraat?


Datum: 08-09-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Nol van Gennip had later een reisbureau in de Rechtestraat waaruit Holland International is ontstaan, een der grootste reisbureau's in het land naar mijn mening.


Datum: 09-09-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Jan, dat reisbureau was wel in de Kerkstraat. Ik heb daar in de jaren zestig gewerkt. Ook had hij later een vestiging van FIT in Amsterdam en inderdaad is dat later Holland International geworden.


Datum: 11-09-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Beste Lieke.Ik heb nog even gebeld en navraag gedaan bij Nol van Gennip met betrekking tot Fit reisbureau. Fit zat aanvankelijk in de Kerkstraat maar bij gebrek aan voldoende ruimte vertrok men naar het pand van fotograaf en kunsthandel Arnold (?) van der Heyden in de Rechtestraat.


Datum: 01-05-2008
Naam: Martien Pennings  
img

Ik ben in 1978 begonnen bij Jac van der Meulen tot 1982. Toen ging de deur op slot. Diverse monteurs werken nu bij de Driessen groep.


Datum: 27-10-2014
Naam: Jan de Groot  
img

Ik heb hier gewerkt vanaf 1968 tot 1978.