EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14279

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Akkerstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, Nutsschool Akkerstraat / De Trinoom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Akkerstraat 6e klas 1949/1950

Beschrijving

Deze schoolfoto is uit sept. 1949. Het is de 6e klas van de Nutsschool aan de Akkerstraat in Eindhoven. De inzendster van deze foto staat op de 2e rij van onder (geknield) en is het 2e meisje vanaf links. De onderwijzer is het toenmalige hoofd der school, de heer Oomens.


Geplaatst op

23-11-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Tot de heer Oomens werd benoemd tot hoofd, waren er twee mannen op de school, het vroegere hoofd de heer S.J. Rienks en de heer Oomens. Zoals je kunt zien, waren de klassen erg groot, hierboven staan 40 leerlingen. Op de achterste rij, 4de van links, staat mijn broer. Toen ik op die school van de derde naar de vierde ging, was er een probleem. Er waren liefst 48 leerlingen, te veel voor het klaslokaal, daarom moest een deel afgesplitst worden, maar er was geen onderwijzer. Een stagiaire van de kweekschool werd daarom maar vlug tot onderwijzeres gepromoveerd.


Datum: 17-08-2010
Naam: Greetje van ssen  
img

Wat jammer dat er nog zo weinig reacties op deze foto zijn. Ik herken nog veel meisjes-klasgenoten, o.a. Margriet van Strien, Els Oversteegen, Marja Knevel, Jannie Groen, Nellie (?) Schaap, Olga Rabinowitz, Nerissa Groeneveld(?). En wat leuk die foto's van de docententeams! Wie weet krijgen we nog meer reacties.


Datum: 14-03-2012
Naam: Nerissa Groeneveld  
img

Beste Greetje. Nog een heel late reactie op onze klasfoto! Erg leuk om al die gezichtjes weer te zien, die we indertijd moeiteloos kenden. Hoewel veel hiervan me bekend voorkomen, ben ik helaas de meeste namen vergeten. Hier volgen er nog enkele met posities. Bennie Duthler uiterst rechts zittend. Miep van Engel 4e van rechts knielend. Carolien Mulder 5e van rechts staand. Nerissa Groeneveld 2e van rechts staand. Olga Rabinowitz 3e van rechts staand. Feitje Garvelink  uiterst rechts knielend. Obien de Munck-Keizer achter meester Piet Oomens. Annie Wessels 4e van links staand. Tilly (Nellie?) Schaap 3e van links knielend. Els Oversteegen rechts knielend naast de meester. Margiet van Strien 3e van rechts knielend. Jannie Groen uiterst rechts staand. Reinie Prins herinner ik me alleen nog van naam. Hartelijk dank voor deze foto!


Datum: 16-11-2013
Naam: Hans van Eck  

Hier komt weer een hoop nostalgie naar boven. Ik zit onderste rij, 2e van links. Twee plaatsen naar rechts zit Theo Verheijen (Willemsen). Bovenaan links Wim Bruinewoud, dan Ronald Voorhoeve, Wim Sanders en Rein Heutink. Die is in de oorlog met zijn been onder een trein gekomen en miste een onderbeen. Maar hij heeft me wel leren zwemmen! Bovenste rij, 5e van links Marinus van Dooremalen, 2e van rechts: Freddy den Tuinder.


Datum: 26-12-2013
Naam: Paul vander Cingel  
img

Nu ik deze foto weer zie een kleine correctie: mijn broer is de vierde van rechts achterste rij. Ik kan ook nog wat aanvullen. Rein Hutink woonde aan het eind van de Willem de Zwijgerlaan, vlak bij het spoor van het Bels lijntje, en het was daar dat hij een deel van zijn been verloor, maar volgens mij na de oorlog. Nellie Schaap zat bij mij in de klas (twee klassen lager dan deze klas) Olga R., Fietje G., Obien de M.-K., Els O. , Margriet van S. en Ronald Voorhoeve, van de boekwinkel op het Stratumseind komen me allemaal bekend voor en natuurlijk Freddy den Tuinder.


Datum: 12-10-2014
Naam: Miep van Engel ( nu: Kaempfer-van Engel)  
img

Mijn oudste dochter maakte me vandaag op deze foto attent. Enorme nostalgie! Florie Advocaat zat ook in deze klas, evenals haar vriendin Betteke (...), die op de 3de rij van onderaf als 2de van links staat. Op de voorste rij zit als 3de van links Willy Kan. Verder herinner ik me Corry Schaap (die de beste was in taal), maar ik weet niet meer hoe ze eruitzag.


Datum: 12-10-2014
Naam: Miep van Engel ( nu: Kaempfer-van Engel)  
img

Het schiet me nu weer te binnen dat de achternaam van Betteke Haantjes was.


Datum: 12-10-2014
Naam: Greetje van Essen  
img

Hallo Miep, nostalgie ja. Betteke heette volgens mij Haantjes en het was Tilly Schaap, op de foto de derde van links knielend. In de reactie van Nerissa Groeneveld kun je nog wat meer namen lezen.


Datum: 13-10-2014
Naam: Miep van Engel ( nu: Kaempfer-van Engel)  
img

Hallo Greetje. Waarom herinner ik me jou niet? Waar sta jij op de foto?
Ja, Tilly Schaap klopt, die herinner ik me, maar in de 6de klas was er een Corry, die naar ik dacht (ook) Schaap heette. Ze zat op de voorste rij in de klas en was vrijwel de beste van de klas, vooral in taal.


Datum: 13-10-2014
Naam: Greetje van Essen  
img

Dag Miep. Op de foto (die ik overigens in 2007 geplaatst heb) kniel ik op de tweede rij van onder en ben de tweede van links. Ik had destijds rood haar, misschien helpt dat een beetje. Naast mij op de foto rechts is Tilly Schaap en wie aan de andere kant naast mij zit weet ik niet zeker.


Datum: 24-02-2017
Naam: Adri Kopmels  
img

Van boven naar beneden van links naar rechts
1 Wim Bruinewoud - 2 Ronald Voorhoeve - 3 ? - 4 Rein Huetink - 5 ? - 6 Adri Kopmels - 7 ? - 8 Ton van der Cingel - 9 Chef Koster - 10 Fred den Tuinder - 11 Niek van den Berg
1 Lieneke Schrevel- 2 Betteke Haantjes - 3 Hettie Wildeboer - 4 ? - 5 Loekie van Zanten - 6 Marja Knevel - 7 Annelies de Groot - 8 Carolien Mulder - 9 Dieneke Daanje - 10 Olga Rabinowitz - 11 Nerissa Groeneveld - 12 Janny Groen.
1 Corrie Meijer - 2 Greetje van Essen - 3 Tilly Schaap - 4 Trix van Vliet - 5 Paula Geurfijn - 6 Els ? - 7 Miep van Engel - 8 Margit van Strien - 9 Florie Advokaat - 10 Ank Faber
1 Evert van der Schaaf - 2 ? - 3 Willy Kan - 4 Theo ? - 5 ? - 6 Herman Klaassens - 7 Hans van Loon - 8 Bennie Dutler.
Met dank aan Florie Advokaat die mij dit einge jaren geleden toestuurde.