EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14046

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Lijmbeekstraat

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wielrennen

Onderwerp 3.:

Frans Otten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Frans Otten

Beschrijving

Frans Otten, in zijn tijd een gevierd Eindhovens wielrenner. Hier voor het café van zijn ouders, De Blauwe Kiel in de Lijmbeekstraat.


Geplaatst op

04-11-2007

Reacties:

Datum: 05-11-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Familie van de bekende Otten als president-commisssaris van de N.V. Philips?


Datum: 05-11-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Geen familie van de president-commissaris. Toen ir. Otten in de krant las over de prestaties van zijn naamgenoot wierp hij zich op als sponsor. Hij is Frans gedurende zijn hele wielercarrière blijven sponsoren.


Datum: 07-11-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het staat me bij dat ik samen met Frans ook nog effe bij de junioren van de Woenselse Boys heb gevoetbald, toen nog aan de Kabelstraat. Frans fietste volgens mij bij Wilhelmina, de wielerclub waarvan Jan van der Weegen (zie foto 8880) jarenlang voorzitter was. Michel van der Heijden, destijds ook een wielertalent van een eindje verderop in de Lijmbeekstraat, fietste voor aartsrivaal Het Zuiden. Oh ironie, de autorijschool van Jan van der Weegen heette destijds Het Zuiden.


Datum: 09-11-2007
Naam: Frans Otten  
img

Ik heb enkele jaren bij de Boys gevoetbald, maar kon niet overweg met de fraters die leiders waren. Ik ben in 1960 tot 1972 gaan fietsen bij Wilhelmina. Michel was melkboer van de Lijmbeekstraat. Wanneer mijn uitslag beter was, werden wij overgeslagen.


Datum: 26-11-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Franske Otten heeft ook nog een hele tijd bij Brabantia gevoetbald in een van de lagere elftallen en hij was op het veld bijna net zo snel als op de fiets. Tegenwoordig is hij de vaste chauffeur van de bus van de Strijpse Kraaiers. Hij brengt de kapel naar alle optredens en haalt ze ook weer keurig op. Misschien heeft Frans nog wel een foto van die opvallende bus, die door een aantal Strijpse middenstanders met reclame wordt gesponsord?


Datum: 23-04-2008
Naam: Henri vd Nieuwenhof  
img

Mijn vader en moeder, Ties v.d. Nieuwenhof en Marietje v.d. Nieuwenhof-Willems, zijn jarenlang trouwe supporters geweest van Frans Otten, zoon van de eigenaar van café de Blauwe Kiel. Door zijn succes in het wielrennen ben ik ook gaan wielrennen. Ik weet ook nog dat het altijd een gezellig café was met een carnavals- en sinterklaasvereniging. Mijn vader en moeder zijn daar jaren bij geweest. En het mooie is nu ook nog dat Frans Otten bij mij een splinternieuwe racefiets heeft gekocht, alleen Frans ziet er niet meer zo gestroomlijnd uit als op de foto hierboven (de jaren gaan tellen).


Datum: 14-05-2009
Naam: Cas van Gennip  
img

Wij hebben jaren naast de Blauwe Kiel gewoond. Mijn vader was Harrie van Gennip. Wij hebben daar een goede jeugd gehad. Ik kan er wel een boek over schrijven. Mijn terugkomst uit indië hebben we daar gevierd. Erg leuk om dit te zien.


Datum: 07-04-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Vandaag heb ik Frans gesproken. Hij is nog steeds met fietsen bezig en regelmatig te vinden bij "De Velosoof" op het NRE-terrein, tegenover het Erfgoedhuis. Rijden voor De Strijpse Kraaiers doet hij niet meer, zij hebben de bus weggedaan. Zijn moeder is vorig jaar overleden, zij is 92 jaar geworden.


Datum: 13-10-2016
Naam: M.P.M.J.(Martin)Swinkels  
img

Vandaag vernomen dat hij op zijn vakantie in zuid-Spanje deze week plotseling is overleden.


Datum: 13-10-2016
Naam: Redactie EiB  

Oei, dat is schrikken, Frans was nog niet zo lang geleden in het Erfgoedhuis. Hij mocht slechts 69 jaar worden.
Wij wensen zijn echtgenote Loes en verdere familie en vrienden alle nodige sterkte om dit enorme verlies te dragen.


Datum: 15-10-2016
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Een paar weken geleden was ik op de begrafenis van Theo Tielemans (91) en Frans was daar ook als oude buurjongen van Theo. We hebben daar nog de hele tijd gesproken over de Lijmbeekstraat e.o. We hadden allebei veel foto's van vroeger. Ik heb mijn foto's aan familieleden gegeven van de fam. Tielemans. Hij zei me nog dat hij een doos vol foto's moest uitzoeken en naar de redactie van EIB zou brengen. Hij wist nog zoveel te vertellen van zijn oude buurt en de bewoners en iedereen kende hem. En nu ineens is hij er niet meer. Onbegrijpelijk. Rust zacht Frans.