EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8880

Bijdrager:

Jaar:

1991

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Jan van der Weegen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jan van der Weegen.

Beschrijving

Jan van der Weegen, duizendpoot en markant Eindhovenaar. Op deze foto uit 1991 onze rasechte Eindhovenaar en bourgondiër Jan van der Weegen (* 240929 - + 261095).
Was een gedreven postman en runde daarnaast zijn eigen autorijschool "Het Zuiden".
Groot was zijn liefde voor het fietsen en voor zijn wielertoerclub Wilhelmina. Was 18 jaar lang voorzitter van zijn club en zette zich vanuit deze functie ook voor meer dan 100 % in voor het fietsen in het KNWU-district zuidoost Brabant - Limburg. Fietste zelf Parijs-Brest-Parijs, zo'n 1200 km en verwierf daarmee het predicaat "Super-randonneur".
Hij was daar erg trots op, evenals op zijn titel van ere-voorzitter WTC Wilhelmina. Toen hij stopte als voorzitter van het district ontving hij alle lof.
Op 65-jarige leeftijd werd Jan ernstig ziek. Zoals zijn bidprentje vermeldt: "zware etappes heeft hij in zijn leven gereden, zijn laatste etappe was de zwaarste en werd hem teveel".


Geplaatst op

03-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-02-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Jan kwam nogal eens bij ons op het postkantoor Hoogstraat 73 met een kascontrole. En jij Ben, was daar schijnbaar ook wel eens bij, al kan ik me jou daar niet meer van herinneren. Bij Jan en zijn vrouw heb ik mijn rijbewijs gehaald, evenals mijn broers en zussen. Een beetje vanzelfsprekend misschien, gezien de relatie. Jan was een integer en gelijkertijd een heel innemend persoon. Goede herinneringen.


Datum: 03-09-2009
Naam: Leo Brekelmans  
img

Jan van der Weegen was de voorzitter van Wilhemina,het is jammer dat deze man er niet meer is. Ik ben nog enkele jaren lid geweest van tour club Wilhelmina waar Jan voorzetter was. Heb veel lof voor Jan van de Weegen,die er iederen zondag morgen bij was in de zomer.En dan reed Bert Lauwers de volgwagen met wielen,en dat was een mooie tijd toen als de tourclub vertrok met zo'n 80 a 100 leden op de hoogstraat. Ik ben de naam kwijt van deze café, waar de start en finish was, waar je het tourboekje weer op ging halen. Ik bewaar er goede herinneringen aan Jan van der Weegen en Bert Lauwers,en Tour club Wilhelmina....


Datum: 04-09-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Leo, het zou me niks verbazen als het café, waar jij op doelt, Bal van Gennep heette. Ik heb Jan die naam vaak horen noemen i.r.m. de wielertoerclub.


Datum: 17-04-2011
Naam: Brekelmans L.G.  
img

Ben, dat kan best zo zijn.Ik ben 1992 gestopt om gezondheidsreden, vond het jammer toen. Ja, het was altijd lachen geblazen met die ouwe mannen en zeker als we bij Brabasa waren, bij die Tour club.Dan bleef je nog ooit zitten achter een glas bier,haha....