EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14013

Bijdrager:

Jaar:

2015

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Marconilaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Groot Tourisme / Auto Lichtstad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Marconiplein

Beschrijving

Op de plaats waar ooit het pand van Audi- en Volkswagengarage Auto Lichtstad (zie foto's 31787 en 31788) stond en nog eerder tankstation Groot Toerisme (zie foto 53668) op de plek van de huidige rotonde aan de Marconilaan en Boschdijk, lag van eind jaren '10 tot begin jaren '20 van deze eeuw een groot braakliggend terrein. Dit tot ergernis van velen omdat het zwervers en graffitivandalen aantrok.
De foto is gemaakt op de Boschdijk, vanuit het centrum kort voor de rotonde. Op de zijgevel van het belendende pand was nog zichtbaar waar o.a. een trappenhuis had gezeten en verschilende kamers zich bevonden.
Uit een ontwerpwedstrijd kwamen twee ontwerpen naar voren waarop Eindhovenaren vervolgens konden stemmen. Het plan 'De Bakermat' won: drie woontorens met aan de zijde van de Boschdijk en de Johannes van der Waalsweg appartementencomplexen rondom een binnentuin. Zie de foto's 53777 en 53778. In augustus 2022 werd dit geheel opgeleverd en sindsdien heeft de stad er weer een opvallende entree bij. (Red.)


Geplaatst op

27-10-2022

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto