EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1397

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Groenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Groenstraat - Insulindelaan.

Beschrijving

Een verkeerstelling in 1947 op de Groenstraat in Tongelre. Op de voorgrond de overweg Groenstraat-Insulindelaan. De Groenstraat is ongeveer een (huidig) deel van de Insulindelaan dat zuidelijk van de spoorbaan ligt. (RHCe 0026802)


Geplaatst op

24-09-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-10-2006
Naam: Aug van Soerland  
img

In het huis links op de foto heeft de wijkagent Jan van Spreuwel gewoond, De straat rechts, achter de verkeersteller was de Fuutlaan.


Datum: 18-06-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Het tweeverdiepinghuis links op de foto werd bewoond door de familie van Karel Koenen die wegenbouwer was. Zijn schoonzoon Louis Gooren had een Neon fabriek die nog steeds bestaat onder zijn naam Gooren Lichtreclame. In de café gelegen op de weg achter het stootblok gingen wij na het zwemmen in de Ijzeren Man of na het tennissen op de Picus banen die gelegen waren achter de Manege, dikwijls een pint bier drinken.


Datum: 18-06-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Links staat een laag huis zonder verdieping, in het daarnaast gelegen huis woonde het gezin van Karel Koenen die een wegenbouwbedrijf had. Zijn schoonzoon Louis Gooren maakte Neonreclame, welk bedrijf nog steeds bestaat. In het café van ....
achter het stootblok gingen wij na een bezoek aan de IJzeren Man of na het tennissen op de Picusbanen achter de Manege nogal eens een pint drinken.


Datum: 29-06-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Van Aalst was de uitbater van het hierboven genoemd café achter het stootblok der Spoorwegen datum 1938?


Datum: 29-06-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Jan van Spreuwel is later op de Wolvendijk gaan wonen. Wij noemden hem de sheriff van Tongelre. Drie zonen van hem zijn ook bij de politie gegaan. En een zoon Peter van Spreuwel heeft bij POP EI gewerkt in het technisch management.


Datum: 10-09-2007
Naam: Tiny van Spreuwel-Roodbol  
img

Beste Fanny, er is maar één zoon naar de politie gegaan, dat is namelijk mijn man.


Datum: 27-10-2007
Naam: Karel de Boer  
img

Ik ben de kleinzoon van Karel en Anna Koenen en heb als kind heel wat tijd op de achter het huis gelegen werf doorgebracht. Als ik mij goed herinner was er in het pand links van hun huis een groothandel in slagerijbenodigdheden, wiens naam mij ontgaan is. Er zijn op dit ogenblik nog vier Koenen kinderen in leven: Marietje de Boer (VS), Tina Schenk (Australië), Jannie van Houts (Zaandam) en Annie Koenen (Australië)


Datum: 27-10-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het huis van de slagersbenodigheden bestaat nog. Het staat als enig langs de berenkuil. Vroeger was dat de Groenstraat.


Datum: 27-10-2007
Naam: Willie van den Akker  
img

Beste Karel de Boer die winkel van slagersbenodigheden dat klopt die was van Toon Keizer. Daarna heeft zijn aangenomen zoon Jan Rutten het over genomen. Deze had ook een slijperij voor platen en messen die in de slagerijen werden gebruikt.


Datum: 02-12-2007
Naam: Jac Driessen  
img

Na het huis van wegenbouwer K.Koenen stond op eigen terrein nog een noodwoning waar een personeelslid heeft gewoond met zijn gezin. Hoe was de naam ook weer? Daarna kwam links de Groendwarsstraat. Als je de Groenstraat bleef volgen langs het hockeyveld woonde links de familie v.d.Berg (Aartje?), dan een huis naam onbekend, gevolgd door de fam. Pijpers en Tijsen. Dan kwam de Koestaat links en nog twee huizen. Daarna kwamen drie noodwoningen (houten huisjes) en de Melkweg.


Datum: 13-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Inderdaad in de jaren 50 heeft er in de Groenstraat op nummer 3 er een groothandel in Slagerijmachines en benodigdheden gezeten en de eigenaar was toen A. J. Kelzers. Willy ik weet niet over welke jaren dat jij het hebt? Maar het kan zijn dat ik het niet juist heb.


Datum: 15-06-2008
Naam: Willie van den Akker  
img

Ja Gerard, die jaren kloppen wel ongeveer. Ik was zestien (1950) toen ik voor het eerst daar slagersbenodigheden moest halen en slijpwerk (messen en zagen) gaan brengen. Die werden dan geslepen door de aangenomen zoon van Toon Keizers, Jan Rutten. En dan meestal op de transportfiets door rijden naar het slachthuis om vlees op te halen, wat er door ons thuis was besteld. En dan weer terug naar Stratum.


Datum: 02-11-2014
Naam: Gerrit de Vries  
img

In de huisjes na de Koestraat woonde de familie de Vries. Zij kweekten bloemen. En voorheen was het een fruitgaard. Wie onze buren waren weet ik niet meer.