Bijdrager Regionaal Historisch Centrum Eindhoven - RHCe
Jaar: 1947
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |Groenstraat
Groenstraat - Insulindelaan.
Reacties
Naam: Jan van der Meulen
Het tweeverdiepinghuis links op de foto werd bewoond door de familie van Karel Koenen die wegenbouwer was. Zijn schoonzoon Louis Gooren had een Neon fabriek die nog steeds bestaat onder zijn naam Gooren Lichtreclame. In de café gelegen op de weg achter het stootblok gingen wij na het zwemmen in de Ijzeren Man of na het tennissen op de Picus banen die gelegen waren achter de Manege, dikwijls een pint bier drinken.
Naam: Jan van der Meulen
Links staat een laag huis zonder verdieping, in het daarnaast gelegen huis woonde het gezin van Karel Koenen die een wegenbouwbedrijf had. Zijn schoonzoon Louis Gooren maakte Neonreclame, welk bedrijf nog steeds bestaat. In het café van ....
achter het stootblok gingen wij na een bezoek aan de IJzeren Man of na het tennissen op de Picusbanen achter de Manege nogal eens een pint drinken.
Naam: Jan van der Meulen
Van Aalst was de uitbater van het hierboven genoemd café achter het stootblok der Spoorwegen datum 1938?
Naam: Karel de Boer
Ik ben de kleinzoon van Karel en Anna Koenen en heb als kind heel wat tijd op de achter het huis gelegen werf doorgebracht. Als ik mij goed herinner was er in het pand links van hun huis een groothandel in slagerijbenodigdheden, wiens naam mij ontgaan is. Er zijn op dit ogenblik nog vier Koenen kinderen in leven: Marietje de Boer (VS), Tina Schenk (Australië), Jannie van Houts (Zaandam) en Annie Koenen (Australië)
Naam: Jac Driessen
Na het huis van wegenbouwer K.Koenen stond op eigen terrein nog een noodwoning waar een personeelslid heeft gewoond met zijn gezin. Hoe was de naam ook weer? Daarna kwam links de Groendwarsstraat. Als je de Groenstraat bleef volgen langs het hockeyveld woonde links de familie v.d.Berg (Aartje?), dan een huis naam onbekend, gevolgd door de fam. Pijpers en Tijsen. Dan kwam de Koestaat links en nog twee huizen. Daarna kwamen drie noodwoningen (houten huisjes) en de Melkweg.
Naam: Gerard van de Schoot
Inderdaad in de jaren 50 heeft er in de Groenstraat op nummer 3 er een groothandel in Slagerijmachines en benodigdheden gezeten en de eigenaar was toen A. J. Kelzers. Willy ik weet niet over welke jaren dat jij het hebt? Maar het kan zijn dat ik het niet juist heb.
Naam: Willie van den Akker
Ja Gerard, die jaren kloppen wel ongeveer. Ik was zestien (1950) toen ik voor het eerst daar slagersbenodigheden moest halen en slijpwerk (messen en zagen) gaan brengen. Die werden dan geslepen door de aangenomen zoon van Toon Keizers, Jan Rutten. En dan meestal op de transportfiets door rijden naar het slachthuis om vlees op te halen, wat er door ons thuis was besteld. En dan weer terug naar Stratum.