EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13740

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Averkampstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Maria Middelareskoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oud papier ophalen (2)

Beschrijving

Ook hier zie je oud-papier-ophalen voor en door het jongenskoor van de parochie Maria Middelares in Gestel. Op de achtergrond zie je de winkel van V.d. Oever's Warenhuis op de Averkampstraat.


Geplaatst op

09-10-2007

Reacties:

Datum: 05-11-2007
Naam: Erik Braun  
img

De jongen achter de 4-wieler is Kees Braun. Zijn broer Peter is de bestuurder van de bakfiets en ik zit in de bakfiets. De foto is genomen in de Averkampstraat bij V.d. Oever.


Datum: 13-04-2008
Naam: Ben Dankers  

Van den Oever, de van-alles-wat-winkel, begonnen in de Bennekelstraat ingeklemd tussen de Spar van de familie Pladdet en de ETOS slagerij.
Later verhuisd naar de Averkampstraat in dit pand, naast de damesmodewinkel van Bastiaans. Nu zit daar een apotheek.


Datum: 27-08-2010
Naam: Yvonne  
img

Klopt helemaal en daarna zijn ze ook nog naar de Reinkenstraat gegaan tegenover de kerk. Zij hadden van alles en zeker in die tijd. Jammer, nu is heel die winkelstraat zowat uit gestorven.


Datum: 04-05-2011
Naam: Jeanne Godfried  
img

Wij hebben enkele jaren in de Averkampstraat 12 gewoond en mijn beste vriendin was Gonneke Braun. Ik wil heel graag met haar in contact komen. Naast ons woonden de families Godfried, Jansen, Berlo, Janssen, Traa.


Datum: 04-05-2011
Naam: riet tournoy  
img

De lange magere jongen voor de bakfiets is er volgens mij een van de familie Smulders. Ik heb nog bij zijn zus Marian in de klas gezeten op de St. Barbaraschool.


Datum: 04-03-2015
Naam: Hans van den Oever  
img

Klopt toch niet, ons pa is daar begonnen ergens 1955, op een bepaald moment wilde Bastiaans uitbreiden en zijn wij daar weggegaan maar niet naar een andere locatie in Eindhoven.


Datum: 04-03-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Veertig jaar geleden waste ik zeer regelmatig de Audi van de eigenaar van Bastiaans op de hoek van de Reinkenstraat en Averkampstraat. Verder zie ik hier een commentaar van Jeanne Godfried. Toevallig met een vader die politieagent was en een broer die Huub heet?


Datum: 05-03-2015
Naam: Jeanne Godfried  
img

Ja, mijn vader was politieagent en ik heb een broer die Huub heet. Hij heeft helaas 4 jaar geleden een zware hersenbloeding gehad, is rechtszijdig verlamd, kan niet meer spreken en is opgenomen in een verpleeghuis.


Datum: 05-03-2015
Naam: Marion van den Oever  
img

DatT is nog eens leuk om onze winkel te zien. Het zou leuk zijn om nog iets te horen van mensen uit die tijd die ik ken.