EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1371

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Gagelstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

De Damper / Van Reuth

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De voormalige sigarenfabriek van Van Reuth

Beschrijving

De voormalige sigarenfabriek op de hoek Gagelstraat / Willemstraat in 1978. Voor zover mij bekend werd het pand in eigen beheer door de eigenaars gerestaureerd. Daarin kwam toen een meubelzaak (?). In deze omgeving werd aan de Willemstraat al heel veel gesloopt. Aan de Gagelstraat bleef gelukkig nog veel bewaard, zodat nu een beter overwogen beslissing genomen kan worden welke panden blijven behouden. Om de orientatie over het Schouwbroek van toen compleet te maken: op de andere hoek (links) zat Van der Ven en Co foto 1186


Geplaatst op

22-09-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Vele jaren was hierin o.a. gevestigd de radiateurenfabriek Bloksma.


Datum: 22-01-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Jan waren er dan twee radiateurenfabriek die in een oude sigaren fabriek zaten? De radiateurenfabriek N.V. R.A.F. eigenaar H.J. Touw zat op de hoek van de Harmoniestraat-Binnenpad in de oude fabriek van Jan van der Heijde.


Datum: 22-01-2008
Naam: Anne Troost  
img

In 1950 zat Bloksma op Willemstraat 84.


Datum: 23-01-2008
Naam: Willem Van Den Heuvel  
img

Deze voormalige sigarenfabriek van van Reuth (Gomarus sigaren) is enige jaren voor het begin van WO II in het bezit gekomen van Johan van Rooij die op Willemstraat 82F woonde. Hij voerde een firma onder de naam Joh. van Rooij- Vosters en gebruikte die fabriek toen o.a. voor de opslag van zijn handelsproducten t.b.v. de zuivelindustrie. Wij waren de buren van hen en woonden op Willemstraat 82E. In de oorlogsjaren is daar ook de radiateurenfabriek Bloksma gevestigd en ik weet dat de directeur van die fabriek Harrie Touw heette. Mijn buurjongen, een leeftijdgenoot van mij, en ik speelden ook vaak in de lege ruimten die in de fabriek volop aanwezig waren, en waren ook vaak te gast bij Bloksma waar we uiterst geïnteresseerd toekeken hoe radiateuren gesoldeerd werden met een gasbrander waarvoor een, buiten die fabriek, opgestelde carbidketel stond die dienst deed als gasfabriek.
Bloksma heeft daar tot de begin vijftigerjaren gezeten. Op de bovenverdieping zat o.a ook het schildersbedrijf van Henk Kok.