EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13686

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
SERIE 3 Stratumseind 105 zijkant

Beschrijving

Zie foto 13314.


Geplaatst op

03-10-2007

Reacties:

Datum: 03-10-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Misschien hoort dit verhaaltje hier niet thuis, maar ik kan het niet nalaten het even te vertellen. Toen ik een jaar of zes zeven was, liet ik vanaf dat bruggetje een steentje in het water vallen. Nu nog op mijn 62ste, denk is nog steeds, als ik het bruggetje passeer, zou dat steentje nog steeds aan het vallen zijn.


Datum: 05-10-2007
Naam: Hanny Spierings  
img

Dit huis was de hoedenwinkel op het Stratumseind waar ik veel kwam om te spelen en vond het hoedenwerk ontzettend geweldig. Ik ben zelf coupeuse en heb vaak gedacht dat het jammer is dat ik er niet iets meer van weet, want dan was ik misschien wel hoedenmaakster geworden. Mijn naam is Hanny Spierings van het café Happy End.


Datum: 05-10-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Beste Arthur, je moet je vergissen met deze brug, deze was nog niet gebouwd 55 jaar geleden. Er lag toen nog de oude brug die op dezelfde hoogte lag als de weg. Deze brug is later gebouwd, waarbij tevens de Dommel ter plaatse wat is verlegd. De helling van deze nieuwe was zo steil, dat deze door veel fietsers niet kon worden genomen, zodat de helling volledig werd veranderd.


Datum: 05-10-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Dat zou best eens zo kunnen zijn Jan. Ik weet zeker dat het plekje wel klopt, maar ik kan mij niet herinneren dat de brug destijds zo anders was. Wat niet zeggen wil dat wellicht het steentje nog steeds onderweg is.


Datum: 10-10-2007
Naam: Erie Coolen  
img

Ja Hanny dat hoedenwerk was zeker mooi, vooral die prachtige mooie hoge hoeden. Het was toen de winkel van Michel (ik hoorde ook wel eens de naam Sporenberg vallen?). ik kan me de dochter Hanne nog zeer goed herinneren, want van haar mocht ik wel eens binnen kijken als we door het raampje naar die houten mallen e.d. stonden te kijken. Erg indrukwekkend in die tijd.