EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13383

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Markt 1968 (3)

Beschrijving

De oostzijde van de Markt die toen al op de nominatie stond om afgebroken te worden, vandaar dat ik er nog snel enkele foto's van had gemaakt. Het zou echter nog tientallen jaren duren voordat de Heuvelgalerie hier zou verrijzen. Overigens vind ik de Heuvelgalerie een van de weinige geslaagde grote projecten in de binnenstad; hierbij zijn tenminste ook nog enkele oude elementen bewaard gebleven.


Geplaatst op

11-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-09-2007
Naam: Dick Bonekamp  
img

De sloopplannen toen waren het gevolg van het zogeheten Cityplan, aangenomen door nagenoeg de hele gemeenteraad en gelukkig na protesten uiteindelijk in de jaren '70 afgeblazen. Als het was doorgegaan, was er nog veel minder oud in Eindhoven overgebleven en hadden we nu een brok beton (ongeveer zoals Hoog Catharijne) tussen het Dela-gebouw en het station gehad. Nu is het allemaal nog herkenbaar en zelfs het oranje gebouw op het Catharinaplein went nu het felle kleurtje aan het verschieten is.


Datum: 11-09-2007
Naam: Menno  
img

Zeer bedankt voor deze kiek. Het geeft mij een goed beeld van hoe het er toen bijlag.


Datum: 20-05-2010
Naam: Adje vd Heuvel  
img

Op de hoek van de Jan van Lieshoutstraat/Markt staat de "El Sombrero" bar, waar in de jaren 60 de lange André achter de bar stond met zijn grote snor. Links op de Markt (het lage witte pandje) is de "White Horse" Van Ad en Sjan Ooms, met daarnaast links (het hogere witte pand) de "Poort van Kleef" van mijn achterneef Bert Beks, een van Eindhovens bekendste cafe's uit die tijd.