EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13149

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kerkstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Kerkstraat/ Rechtestraat

Beschrijving

De Rechtestraat gezien vanaf het Stratumseind. Eigenlijk is dit aanzicht de laatste 40 jaar nog niet eens zo veel veranderd.


Geplaatst op

27-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-08-2007
Naam: Louis van Lierde  
img

Dit is eind 60er jaren! Gezien de feestverlichting en de Roode Kruis lectuurboxen. En ik zou het moeten weten als oud-Rechtestrater.
<<< klopt Louis, ik was het jaar vergeten te vermelden (Peter) >>>


Datum: 04-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Heeft in het meest linker pand niet lange tijd FIT Vliegreizen gezeten? Dat was toen nog een zelfstandig reisbureau onder leiding van Nol en Ineke v. Gennip uit Waalre. Ik heb er zelf een tijd gewerkt op de administratie. Later zijn een aantal grote reisbureaus in Nederland samengebundeld en werd het Holland International. Daarin zaten o.a. naast FIT: Silverjet, Magneet, Eurotours etc. Vliegreizen werden in de jaren 60 steeds populairder.


Datum: 05-01-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Daar zat inderdaad Fit vliegreizen. Ik heb er nog ooit gesolliciteerd bij de heer Leurs, mechanische aministratie.


Datum: 05-01-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

In de jaren 60 heb ik ook enige tijd bij FIT gewerkt. Het kantoor zat destijds in de kelder. Nol en Ineke woonden in die tijd nog boven de zaak. Enkele namen die ik me nog herinner: Ria de Ruyter en de heer Keeris. In 1966 raakte ik zwanger en ben gestopt met werken. Heel normaal in die tijd.


Datum: 05-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Lieke, leuk om die naam Keeris tegen te komen. Was dat niet een senior al in die tijd, en een verwoed postzegelverzamelaar? Ook ik werkte een tijd beneden onder de heer Leurs, ´n beetje hautain, maar toch ook wel aardig. Later ben ik naar boven verhuisd, bij Daanen, Baltissen en nog een aantal, maar namen?


Datum: 05-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

O ja, Lieke, ik heb nog een naam: de sympathieke Leo v. Dongen, die later is gaan werken bij Omroep Brabant. Daar werkte ik mee samen in het reisbureau op de begane grond. Het was in die tijd een succesvolle touroperator.


Datum: 09-09-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Wim, je noemt de naam Baltissen. Kan het zijn dat deze helemaal rechts op foto 7846 staat? Op die foto staan nog enkele medewerkers van FIT uit die tijd.


Datum: 26-09-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Lieke, zie mijn reactie bij foto nr. 7846


Datum: 20-10-2017
Naam: Henk Hilverda  
img

Dat meest linkse pand was niet het pand van Fit, dat was nog eentje verder. Ook ik heb zeven of acht jaar bij Fit gewerkt en ben meeverhuisd naar Holland International. Vreemd dat Wim nog wel de naam Baltussen kent. Die was al weg voordat het Holland International werd. Hij ging naar Eurotours. Ik kom hem af en toe nog tegen. Hij woont in de Pyreneeën. Leo Daanen was mijn assistent en werd later chef van het kantoor (nieuwbouw) in de Rechtestraat.