EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12828

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Stratum

Onderwerp 3.:

Aalsterweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Maple Farm (1)

Beschrijving

Een boerderij, gelegen Aalsterweg 247, op de hoek met de Floralaan-West.


Geplaatst op

07-08-2007

Reacties:

Datum: 04-12-2007
Naam: Rene Marcelis  
img

Ik herinner mij deze boerderij nog goed, ben er wel eens binnen geweest ongeveer in 1955 denk ik. Er woonde toen de fam. Langens en een van de kinderen (Ton) zat bij mij op de kleuterschool in de Seringenstraat. Wat raar dat er nog helemaal niets over deze boerderij en de omgeving geschreven is.
<<< kijk ook eens naar foto 12829 (Peter) >>>


Datum: 07-05-2008
Naam: Vera Borrenbergs-van Hoof  
img

Op deze boerderij heb ik heel wat tijd doorgebracht. Mijn vriendinnetje was Ineke Langens en de familie had een uitgebreid korenveld, dat doorliep tot achter het speeltuintje (waar ik dus in terecht kwam nadat ik de schommel had losgelaten en over het hek vloog). Ik herinner me de talloze korenbloemen en klaprozen. Ook het paadje waaraan zo veel bramen stonden en dat wij het poeziepaadje noemden.


Datum: 21-06-2008
Naam: Ineke van ven Burg-Langens  
img

En ik weet nog dat we een schommel hadden en heel veel vriendinnetjes uit de buurt en de school. We hebben er heel veel goede herinneringen aan. Tot mijn 21e jaar heb ik er gewoond en ben getrouwd en woon nu in Aalst.


Datum: 21-06-2008
Naam: Gerard Verholen  
img

Bij familie Van Mol was Jan Baselmans hovenier of tuinman, zijn vrouw heette Van Stiphout. Zij zijn rond 1912 verhuisd naar Zesgehuchten. Er zijn daar drie kinderen van hen geboren.


Datum: 20-12-2016
Naam: A. Hartsinck Hollaar  
img

Wonende op de Eindhovenseweg 120 (eindgrens Aalsterweg richting Tongelreep/Aalst) fietste ik vanaf 1958 op 10-jarige leeftijd 4x per dag naar mijn oude lagere school in de Kwartelstraat in het Villapark. Best een opgave voor zo'n jong kind, denk ik achteraf. Ik was altijd onder de indruk van de naam Maple Farm dat ergens verscholen lag tussen hoge bomen in het dichte groen waar ik dus iedere dag langs fietste. In die tijd sprak ik het uit als Maap-le-farm. Franse les was toen de enige keus op de lagere school.