EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12823

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Smitsstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Smitsstraat (1)

Beschrijving

Een vergeten straatje uit het centrum. Veel Eindhovenaren kennen het niet, de verbindingsweg tussen de St. Catharinastraat en de Prins Hendrikstraat. Het huizenblok is genummerd van 1 t/m 15. De foto is genomen richting St. Catharinastraat.


Geplaatst op

07-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-09-2007
Naam: Wilmy Pijpers-coenen  
img

In het huis links achteraan, dat is de Catharinastraat, hebben mijn man en ik gewoond begin jaren 80. Op de bovenste etage, de woonkamer was een torentje. Het was er heerlijk wonen, erg rustig en toch midden in de stad. Tegenwoordig is de buurt wel veel gezelliger geworden, hebben wij laatst ondervonden toen we er nog eens door fietsten.


Datum: 19-07-2016
Naam: Martin Swinkels  
img

Op nr. 9 woonde een familie die Van Geffen heette. De heer Van Geffen was vertegenwoordiger voor het weekblad "Groot Eindhoven".


Datum: 27-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Tussen het laatste huis links en het hoge pand op de hoek van de Catharinastraat stonden nog vier huizen met een voortuintje. Ertegenover heeft jarenlang (inmiddels ca. 70 jaar geleden) een hondenkennel gezeten waar langharige windhonden werden gehouden en misschien ook wel werden gefokt. Op de hoek met de Prins Hendrikstraat aan dezelfde kant zat busbedrijf Jacques van Dijk.