EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9066

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Touring-Centrale Jacques van Dijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Reisbureau Touring Centrale.

Beschrijving

Jacques van Dijk, Prins Hendrikstraat 42, Telefoon (040) 25025-64723.


Geplaatst op

07-02-2007

Reacties:

Datum: 08-02-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Beroemd waren de reizen naar Wõrgl in Tirol (Oostenrijk). In de zomer van 1970 ben ik met mijn vriendin (nu mijn echtgenote) meegeweest.


Datum: 08-02-2007
Naam: Rudy Vogels  
img

Ja, dit busbedrijf ken ik vrij goed, het zat in de Prins Hendrikstraat hoek Smitstraat. Mijn grootouders woonden er direct tegenover, en ik kon het niet laten om altijd in de garage rond te struinen als manneke van een jaar of 7 à 8.
Dit werd door Nol van Dijk, zoon van Jacques, gelukkig toegestaan. De monteurs die ook de bussen schoonmaakten vonden het wel fijn dat ik er was, als klein manneke kon je beter tussen de banken spullen en rommel pakken die de mensen hadden achtergelaten. Er lag ook geregeld kleingeld en dat mocht ik dan houden. Ik vond het altijd een machtig schouwspel hoe de chauffeurs en monteurs van dit busbedrijf de bussen in de garage kregen in die toch echt smalle straat. Nol heeft nog een tijd boven de nieuwe garage gewoond in de Smitstraat. Het bedrijf is later naar Geldrop verhuisd.


Datum: 31-12-2009
Naam: John Owen  
img

Leuk verhaal Rudy. Ook ik heb vaak in die garage gespeeld als klein kind. Mijn vader heeft er (met een paar korte onderbrekingen) vele jaren gewerkt (begin jaren zestig - begin jaren tachtig). Het parkeren in de garage was inderdaad een geweldig schouwspel. Ik herinner me dat op de "strategische" plekken oude auto's van het personeel werden geparkeerd om die te kunnen verwijderen als er weer eens een bus naar binnen moest. Maar zelfs dan was het een hels karwei. Rakelings langs de gevels van de panden aan de overkant. Door Van Dijk werden vele jaren de standaard reizen naar Lourdes met " meneer Pastoor" verzorgd.


Datum: 09-01-2010
Naam: Henk Meelen  
img

Bus no 72 rijdt nog steeds, bij de stichting Veteraan Autobussen.


Datum: 28-06-2011
Naam: Willy Damen  
img

Vraagje aan Rudy Vogels: heb jij een zus die Greet heet en zo ja, leeft zij nog en waar woont ze nu? Ik heb ook ca 14 jaar bij van Dijk gewerkt, van 1960 tot en met 1974, dus herken het binnenrijden wel, ha ha. Tegen John Owen wil ik zeggen, dat ik vele jaren met je vader Peter heb gewerkt en ook heel veel reizen naar Lourdes heb gemaakt en wel met bus 72. Ben benieuwd naar jullie reactie. Groetjes, Willy Damen


Datum: 01-07-2011
Naam: John Owen  
img

Willy, heb mijn vader gesproken en die kende je inderdaad nog. Volgens hem was je na "Van Dijk" bij een transportbedrijf gaan werken.


Datum: 15-04-2015
Naam: Theo Need jr.  
img

Hallo allemaal, ik ben chauffeur geweest bj Jac van Dijk. Het bedrijf zat toen in Geldrop. Ik ben begonnen als VIPRE-chauffeur met zo'n bus als op de tekening. Naderhand ben ik op Spanje gaan rijden, 2x in de week. Met mijn collega Leo hebben wij heel wat kilometers gemaakt voor de firma, ik denk zo'n 160.000. Mooie tijd! Nol van Dijk is helaas overleden, het bedrijf bestaat niet meer.


Datum: 05-05-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Correktie, wij reden samen in 6 a 8 maanden 160 tot 170 duizend km. Nederland vice versa Spanje. In de zomer en in de winter Oostenrijk. Duitsland, dagritten, Engeland, Italie enz.