EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12749

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Splitsing Stratumsedijk

Beschrijving

Dit is waar de Stratumsedijk zich splitst in Aalsterweg en Leenderweg. Café de Huifkar lag vroeger rechts op de tip waar nu een gigantisch appartementsgebouw staat.


Geplaatst op

01-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-08-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Rechtvooruit rijwielhandel Snijders(?). Daar haalde je je Tomos-onderdelen, ook de zogenaamde grote spullen.


Datum: 02-08-2007
Naam: Irma van der Meulen  
img

Rechts van het midden een kruidenierszaak waar wij vóór vijf uur één plakje kaas of vlees per persoon haalden. Je had nooit restjes, en als die er al waren gingen ze meestal door de soep. In die tijd (veertiger jaren) werd er tussen de middag warm gegeten en vrijdags meestal stokvis.


Datum: 03-08-2007
Naam: Irma van der Meulen  
img

Herstel, links van het midden, foto 1923 toont de Edah.


Datum: 03-08-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Het derde pand van rechts zat bakker Sterk, en in het tweede pand zat Roma ijs. Deze ging zondags eerder open, en ik (mijn biecht) deed niet altijd mijn geld in de collectezak tijdens de hoogmis (ik tikte dan met mijn knie tegen het belletje onder de collectezak zodat het leek of er geld in ging), maar ging voor dat dubbeltje een ijsje halen bij Roma. (ben mijn aureooltje al vroeg kwijtgeraakt).


Datum: 03-08-2007
Naam: Ben Dankers  

Dat moet je nu eens proberen, stokvis elke vrijdag, dan raak je aan de bedelstaf.


Datum: 03-08-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Roma was van de oudste dochter van Firenze (Lucchesi) op het Stratumseind. Ze is de moeder van de eigenaar van Roma in de Heuvel en haar dochter heeft Roma in Best.


Datum: 03-08-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

De zaak van Wim Bogers was toch verder op de Leenderweg, het pand is er nu nog. Het is nu het derde pand vanaf de Rozemarijnstraat richting het centrum.


Datum: 04-08-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Dat klopt Fanny, Wim Boogers zat daar, maar hij was van de Puch. Voor Tomos-onderdelen moest je verder door richting het centrum, ik weet de naam niet meer, het kan ook Reinders (?) geweest zijn.


Datum: 04-08-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Klopt Nico, Piet Reijnders! Ik kocht daar in 1966 mijn nieuwe Tomos, met hoog stuur, zweefzadel, groot achterlicht en pingpong-bel voor ƒ 705, --! Nu zie je diezelfde ruim 40 jaar oude brommers voor een veelvoud van de nieuwprijs soms te koop staan op marktplaats e.d.


Datum: 04-08-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Goh, Ben, ik kocht in dat zelfde jaar mijn (zwarte) Tomos bij Jan de Kuster, aan het eind van de Leenderweg. Vol trots over de markt en vol minachting nagekeken door de Kreidlerfans, die dat gedoe met die hoge sturen maar niets vonden en liever op hun buik op het ding lagen in plaats van je armen ten hemel te heffen. Overigens, kun jij je nog herinneren dat een van die bromfietsverkopers ook Trabantjes verkocht; in mijn herinnering zie ik ze nog op de stoep staan.


Datum: 04-08-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Nico, bij Reijnders verkochten ze ook Kreidler en Zündapp. En hoewel ik in die tijd meer een Tomos of Puch-fan was waardeer ik de Zündapp ook wel. Mijn zoon heeft een Zündapp uit 1966 en het is toch een mooi ding. Zelf rijd ik nu een chopper Kawasaki LTD 450 die ook een uitstraling heeft uit de zestiger jaren.


Datum: 05-08-2007
Naam: Lia van Valen  
img

Mijn vriendje had toentertijd ook een Tomos en ik kan je verzekeren dat dat niet comfortabel was als je achterop (vaak in een minirokje) op dat ijzeren rekje zat. Ik heb wat klemblaartjes opgelopen achterop, als we op een hobbelige weg reden, voor degene voorop heerlijk op dat zweefzadel, maar niet voor de passagier.


Datum: 05-08-2007
Naam: Willy van den Akker  

Voordat Roma met die ijszaak daar begon zat er een ijszaak van de IJsgrot, deze was toen van de Familie de Waard. Deze familie is toen geëmigreerd.


Datum: 26-08-2007
Naam: Peter Weijtens  
img

Was het in die tijd, ca. 1960, niet zo, dat de nozems vetkuiven op een Kreidler of een Zündapp reden en de alternatievelingen provo's op een Tomos of Puch met groot en hoog stuur reden? En Lia, een Puch had naast zo'n zogenaamd zweefzadel en ijzeren rekje ook een uitvoering met een zogenaamde buddy-seat (tweepersoonszadel), waar je heerlijk met z'n tweeen, dicht tegen elkaar op zat!


Datum: 26-08-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ach, Peter, wat is alternatief; als je zag hoe keurig we in een jasje met overhemd en stropdas naar de Poort van Kleef of het Zoldertje gingen! Mijn Tomos had overigens ook zo'n buddy-seat. Zo Provo als ze in Amsterdam rond het Lieverdje waren, kwam hier bij mijn weten niet voor. Eindhoven was rond 1960 vergeleken met steden als Amsterdam e.d. nog erg dorps.


Datum: 24-02-2009
Naam: Wim Verhulst  
img

In de zaak van Wim Bogers was eerst een slagerij Verhagen v.d. Rijt (schoonmoeder/vader van Wim Bogers (getrouwd met Mia Verhagen), later automatiek met varkenspootjes in het zuur. Mijn ouders hadden een tabakszaak in hetzelfde pand ernaast. Wij zijn later verhuisd naar nr. 33. Wie heeft er nog foto's van de kleine huisjes tussen Sanders en de Aalsterweg waar Bax zat en de gezusters ? met de hoedenzaak? Als er iets ergs gebeurd was, konden we daar altijd bellen en volgens mij had een van de zusters een EHBO-diploma, want bij lichamelijke schade gingen we daar naar toe. Vooral de woningen tegenover ons met de tuintjes ervoor kan ik mij nog herinneren en ook het café (met houten vloer) van Broer Koolen.


Datum: 24-02-2009
Naam: Hans Strootman  
img

Herinner me dat er ook Trabants verkocht werden op die hoek. Stonden gewoon op de stoep.


Datum: 12-01-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Waren dat wel Trabantjes Hans? Ik dacht NSU-Prinz-jes. Op de hoek met de Rozemarijnstraat.


Datum: 12-01-2013
Naam: Hans Strootman  
img

Dan zou Reijnders dat wellicht geweest zijn. Het was overigens maar gedurende een korte tijd; misschien om te kijken of het lukte ze te verkopen.


Datum: 12-01-2013
Naam: Nico van Valen  
img

Klopt Tini, NSU met wankelmotor.


Datum: 12-01-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wankelmotoren hebben nooit in Prinz-jes gezeten, maar zijn geïntroduceerd in de Spider en daarna verbeterd in de Ro - 80.


Datum: 13-01-2013
Naam: Jos Jansen  
img

De rijwiel/motorhandel heette Rijnders. Ik 1964 kocht ik daar nog een Heinkel-scooter, voor die tijd een heel luxe model.
<<< Jos, de naam van de rijwielhandel is al een aantal maal genoemd. (Red.) >>>