EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2789

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vanaf 'n terrasje, de Aalsterweg

Beschrijving

Aalsterweg gezien vanaf het terras van cafe De Huifkar.


Geplaatst op

02-02-2006

Reacties:

Datum: 06-10-2006
Naam: Herman Hueber  
img

Van de 4 huisjes die je ziet was het rechtse een herenkapper, daarnaast het huisje waar Bert Michielse zijn eerste patatfriet tent begonnen is en hele maal links op de hoek van de Looyakkerstraat een cafe.


Datum: 10-10-2006
Naam: Frans Hermans  
img

beste Herman, de naam van de eigenaar van de patattentmoet zijn : Frans Machiels. in de volksmond, als men 'n frietje ging kopen bij hem, werd hij ook wel d'n dikke genoemd. Mooi is te weten dat zijn producten niet ingekocht waren, maar van eigen bodem of van eigen vee. Toen al deze panden met de grond waren gelijk gemaakt, opende de fam. Machiels een nieuw pand op de Leenderweg hoek Biesterweg.


Datum: 20-10-2006
Naam: Menno  
img

Op deze plek zijn de eerste flats van Eindhoven gebouwd, zo vertelde mij de slijter die nu nog zijn bedrijf heeft onder de appartementen.


Datum: 04-04-2007
Naam: Wim Nouwen  
img

De herenkapper was Pietje Hermans en zijn zoon Frans heeft hem opgevolgd.
Frans was een fanatieke EVV supporter en sloeg samen met Hans Beelen geen wedstrijd over.


Datum: 08-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

En rechts van de houten poort was een fietsenhandel, de naam ben ik vergeten.


Datum: 08-07-2007
Naam: Frans Hermans  
img

Rechts langs de houten poort had de familie v.d.Ven hun fietsenhandel. Het gebouwtje achterin dat was 't domein van Jan en Ad v.d.Ven. Zij waren de fietsenmakers.


Datum: 28-02-2011
Naam: Lia Machiels  
img

Wat fijn om de oude Aalsterweg weer terug te zien, daar waar ik geboren ben. En Frans Hermans heeft het helemaal goed, hoeft niets aan toegevoegd te worden. Frans Machiels, (de dikke) Anna zijn vrouw, Tjeu, Zus, Herman en Lia. Dat waren de bewoners die op nr: 16 woonden, langs Piet de kapper en Karina en Janneman (ook de jongste).
Aalsterweg, wat een mooie tijd.


Datum: 01-03-2011
Naam: Willy Damen  
img

Beste Lia, wat een leuke reactie van jou. Ik zelf heb ook op de Aalsterweg gewoond en wel op nr.87 en later nog op nr.107. Als je even op foto nummer 1024 kijkt, dan zie je de luifel van slager Theo Bernards op nr. 89.
 Wij woonden ernaast op nr.87 en naast ons is op nr 85 nog schoenenwinkel Pols geweest en later de Joke bar,daarnaast had je weer de viswinkel van Adam. Ik heb Tjeu en Zus en vooral Herman goed gekend , Herman en ik gingen samen naar de judoles bij Pim Smit en ik kan me ook herinneren dat we samen bij jullie in de keuken bakjes met koude schotel-salade moesten vullen uit een grote teil,dus van die eigen gemaakte producten klopt wel.Ook weet ik dat Herman in de Hyacinthstraat op nr. 3 heeft gewoond. Vorig jaar heb ik nog een foto van Herman aan zijn zoon gegeven die therapeut is in het Flora Park,hij was er erg blij mee. De naam van het café op hoek van de Looyakkerstraat was : van Berlo.


Datum: 01-03-2011
Naam: Frans Hermans  
img

Als ik de reactie lees van Willy Damen moet ik denken aan een andere naam uit die buurt n.l van de fam. Adelaars, bekend?


Datum: 02-03-2011
Naam: Willy Damen  
img

Beste Frans,de familie Adelaars woonde meer richting rondweg nu. Op de hoek bij het brede pad dat naar de volkstuintjes en het stadswandelpark liep woonde van Thoor de schilder, zonen Rein en Jan hebben nog bij Eindhoven gevoetbald.
Naast van Thoor woonde de familie Dekkers,dan de familie van de Ven, dan Adelaars en dan familie Manders en van de Molengraft. Daarnaast de gezusters Franken.
Vader Adelaars had boven op zolder een stencil /drukkerij. Hij had 2 zonen Tiny en Nico en een meisje Franca.Tiny werkte bij hem. Helaas zijn zowel Tiny als Nico reeds overleden. Frans, mag ik weten waar jijzelf woonde ? Ik hoor het wel als je het wilt vertellen.


Datum: 03-03-2011
Naam: Frans Hermans  
img

Beste Willy, wij woonden aan de Aalsterweg op no 14, zie de foto die ik hier geplaatst heb.
Tiny Adelaars had een vriend Bill Damen, is dat familie van jou?


Datum: 03-03-2011
Naam: Willy Damen  
img

Hoi Frans,die vriend van Tiny (Tinus werd hij ook wel genoemd) dat ben ik zelf.
Na de oorlog heb ik om een voor mij ook nog steeds onduidelijke reden de naam van Bill gekregen, althans zo werd ik door alle buurt jongens genoemd. Het heeft
vele jaren geduurd en door het uiteenvallen van de groep is de naam Bill weer verdwenen.Toch sterk Frans, dat jij dit weet.


Datum: 03-03-2011
Naam: Frans Hermans  
img

Hi Bill zal ik maar zeggen, als herenkapper kom je zo het e.a te weet, zo weet ik dat wijlen Cor Baars ook 'n bepaalde vriendschap had met ene Bill uit Amerika.


Datum: 11-12-2011
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Het café links was café Irene.


Datum: 05-09-2013
Naam: Jos van Zantvoort  
img

Hallo beste mensen van de Aalsterweg.
Mijn naam is Jos van Zantvoort, ik ben geboren op de Aalsterweg 18 in 1948.
Waarschijnlijk is dat het huis rechts van het café helemaal links op de foto.
Mijn moeder was Geertruda van Zantvoort. Ik heb mijn moeders achternaam gekregen. Mijn Oma was Maria van Zantvoort-van den Nieuwenhof. Mijn vraag is aan jullie: is er iemand die mij iets kan vertellen over mijn Oma en moeder.
Weet zelf over de periode van 1948 tot 1955 zo goed als niets.
Elke informatie is welkom, alvast mijn hartelijke dank.

Voor een foto van mijn opa en oma van Zantvoort klik hier