EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12504

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Houtstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Josephschool / Mariaschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
RK Meisjesschool Houtstraat 6e klas 1929/1930

Beschrijving

De zesde klas van de meisjesschool aan de Houtstraat in het leerjaar 1929/1930. Op de eerste rij tweede van links Huberta van Litsenburg.


Geplaatst op

17-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-07-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Mooi deze klas, niet alleen de mooie dames, maar de aankleding van het lokaal, prachtig! En die verlichting. Waarschijnlijk hingen er wel twee van deze lampjes in dit lokaal.


Datum: 17-07-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Och, die nonnekes toch. Die konden vanwege die rioleringspijp om hun gezicht niet in hun ooghoeken zien, dat er gespiekt werd.


Datum: 17-07-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Religie, en nog eens religie, een H. Hartbeeld bovenop de kast en dan geflankeerd door nog minstens een handvol andere heiligenbeelden. Ik verwed er het een en ander onder dat een paar van deze meisjes later ook non zijn geworden. Daar was immers alles op gericht. Mijn eigen zuster op een schone blauwe maandagmorgen was bijna zover, ze vertelde mijn moeder dat ze een lang gesprek met een religieuze daarover had gehad en dat ze er heus over dacht om ook zo heilig te worden. Mijn moeder keek op dat moment even op, zuchtte eens diep, legde het aardappelschilmesje neer, want ze was de piepers aan het schillen, en spoedde zich met de eerste stadsbus richting het nonnenklooster in de Gasthuisstraat. Een uur later was de zaak geregeld, mijn zus werkte niet langer als dienstmeisje in het klooster!


Datum: 18-07-2007
Naam: T.bogaars  
img

Tot welke orde behoorden deze nonnekes?


Datum: 18-07-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik denk dat ze van de orde Zusters van Liefde uit Schijndel waren. Mijn tante was lerares op de Hemelrijken en was ook van die orde. Zie foto 8829.