Fotonr.: 12364
Bijdrager Marijke de Groot-Thijssen
Jaar: 1969
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Rechtestraat
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Juweliers |Van Hout Ververgaard

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Van Hout Ververgaard

Beschrijving Het interieur van de juwelierswinkel aan de Rechtestraat. Rechts achteraan liep de zaak door tot aan de Hooghuisstraat.
Geplaatst op 06-07-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 08-07-2007
Naam: Annemieke Taphorn img

De zaak die uitkwam op de Hooghuisstraat had een speelgoedafdeling. Er werd ook 'Steiff knopf in ohr' verkocht. Speelgoed met een luxer randje dan bij de Olifant op de Rechtestraat. Ik kreeg zo'n beer omdat ik na een lang ziekbed weer opkrabbelde en dat was mijn wens. Ik heb hem nu nog. Ik praat nu over rond 1960. De speelgoedkant was via de Hooghuisstraat te bereiken. Later heeft Musica er nog in gezeten voordat die naar de Geldropseweg verhuisde.


Datum: 08-07-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Annemieke, we praten hier over juwelierszaak Van Hout Ververgaard en die had geen speelgoedafdeling.


Datum: 18-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Voor en door de welgestelde jongens en meisjes die gingen trouwen in de jaren 50 en 60 werden er bij Van Hout Ververgaard huwelijkslijsten neergelegd. Genodigden voor het huwelijk konden dan daar een cadeau uitzoeken en laten afstrepen van de verlanglijst. Het uitgezochte cadeau werd dan op de huwelijksdag bij het bruidspaar bezorgd. De rekening ging naar gulle gever. De meeste verlanglijstjes voor a.s. bruidsparen bestonden echter uit een klein notitieblokje waar men vrienden en kennissen een blaadje uit liet scheuren met daarop het verlangde cadeautje, b.v. een eierdopje, roomstelletje of een gebakvorkje van Gero Zilmeta-cassette.


Datum: 18-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Zo kan ik me herinneren dat er superluxe cadeaus werden gevraagd bij huwelijken: b.v. verzilverde hanen, serviezen, kaasduimen, gratenbordjes, kreeftenvorkjes, escargottangen, rechauds, bonbonschaaltjes, dienbladen, vazen, fotolijsten, delen van cassettes (lippels en vurken) en niet alleen verzilverd maar soms ook van zuiver zilver. Ik kan mij niet voorstellen dat de hedendaagse jeugd hier nog zo mee bezig is, in welke bevolkingslaag dan ook. Moeten volgens mij voor juwelierszaken die dit soort zaken verkopen slechte tijden zijn, of vergis ik me?


Datum: 09-02-2010
Naam: Joep Schouten img

Het enige wat bij Van Hout Ververgaard in de jaren 50 en 60 mijn aandacht trok, was rond Sinterklaastijd op de speelgoedafdeling de enorme grote tafel met elektrische treinen. Er reden treinen van verschillende merken rond zoals Märklin, Fleischmann, Trix, Roco en Minitrix. Daar heb ik heel wat woensdagmiddagen en zaterdagen mezelf staan te verlekkeren. Als we daar uitgekeken waren, liepen we nog even naar Radio Klok want die had dan treinen in z'n etalage rondrijden. Heerlijk om daar nog 's aan terug te denken. Het kind komt terug in mij.


Datum: 09-02-2010
Naam: Jac.A. van Hout img

Deze foto is genomen halverwege de winkel naar de achterkant toe. De zichtbare afdeling was die van massief zilver. Om de hoek rechts kwam men dan in de bestekafdeling, voornamelijk Gero-zilver, Zilduro en in mindere mate Zilmeta. De speelgoedafdeling maakte deel uit van de modemagazijnen.


Datum: 10-02-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Niet alleen bestek rechts om de hoek maar ook luxe plate-afdeling, zoals verzilverde serviezen, roomstelletjes, bonbonschaaltjes, kandelaars etc.
Dat was de afdeling waar je ook binnen kon aan de Hooghuisstraat.