EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12152

Bijdrager:

Jaar:

1936

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind tussen de bruggen

Beschrijving

Helemaal links (nummer 66) staat de woning van gemeentearchivaris M. van der Waerden. Daarnaast (nummer 64) N. Voorhoeve. Op het gevelbord lezen we: Alle soorten boeken/Vulpennen houders/Boek- en Kunsthandel/N. Voorhoeve/...


Geplaatst op

19-06-2007

Reacties:

Datum: 20-06-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Recht vooruit achter de brug: Rolf van den Baumen (tandarts), buurman Keunen-Hafkenscheid leerlooier, brug over de Stadsgracht, Lamers groentenzaak, later Sanders groenten, Van Breukelen vis, V.d. Heuvel kruidenier, Pom Lai, ..bakker Paulussen, fotozaak Hendriks, ...herenhoeden Michel, leerlooier Vosters van Nunen en helemaal vooraan de brug over de Dommel.


Datum: 20-06-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Een van de gebroeders Van de Wal, van de kaaswinkel aan de Kleine Berg, heeft daar lang gewerkt. Ik dacht eigenlijk dat hij de baas was. Mogelijk is dat ook een periode geweest. Is het pand van Voorhoeve het pand dat nu naast de Dommel staat? Hoe was de naam van het restaurant waar Cees Le Mair een wandschildering had? Dat was wel in het Voorhoeve-pand.


Datum: 20-06-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik herinner me ook een boekhandel Voorhoeve op de Floralaan West. Dat moet in de vijftiger jaren zijn geweest. Is er iemand die hier meer van weet?
<<< waarschijnlijk een dochter van N. Voorhoeve (Peter) >>>


Datum: 20-06-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Thérèse, kijk eens naar foto 12161...


Datum: 27-02-2008
Naam: Truus van Rooij -Sanders.  
img

Naast van Breukelen vis, zat Vullings sigarenzaak, dan Pom Lai, Clevers slijterij, bakker Paulissen en dan Jan van den Heuvel kruidenier, Hendriks fotozaak, kapper Clement, van Eck kinderkleding en als laatste hoedenzaak Michel.


Datum: 22-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Het was niet groenteboer Lamers (later Sanders). Vanaf deze zijde gezien zat wil Lamers' zaak aan de linkerzijde en Sanders aan de rechterzijde. Ik heb bij beide groenten bezorgd in de eind 60 begin 70 er jaren. Die nam ik allebei tegelijk mee. Willie Lamers is later verhuisd naar de Grote Berg en de firma Sanders heeft de zaak hier beëindigd of werd gesaneerd.


Datum: 27-06-2010
Naam: Truus van Rooij-Sanders  
img

Ad, het was niet Willie maar Theo Lamers die op het Stratumseind zat, hij is later vertrokken naar de dagwinkeltjes op het 18 Septemberplein en in het pand op het Stratumseind is toen meen ik een Chinese toko gekomen.


Datum: 28-06-2010
Naam: Hans van Melis  
img

In 1837 was hier op de plaats van de twee woningen rechts nog een open plek. Links daarvan worden in een advertentie van 23-11-1837 twee woningen als volgt aangeboden: "gelegen op de vrolijkste en meest bezochte plaats der stad Eindhoven tegenover het Molenwater, hebbende vanvoren de straatweg van "s Bosch op Luik en aan eene zijde en van achter de Rivier de Dommel". Deze hele hoek en de daarachter gelegen fabriek is eigendom van de zesendertigjarige hoedenfabrikant Franciscus Jacobus Zeegers. Anderhalve eeuw later werd deze hoek ook druk bezocht.


Datum: 02-07-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Is ook mogelijk Truus, toen ik bij jullie kwam en bij Theo dan in dit geval was eind jaren 60, dus een naamsverwisseling is dan best mogelijk. Door deze tegenstellingen komt m"n geheugen ook weer op gang, hij ging niet naar de Grote Berg, ook weer een foutje, daar zat van Bakel, misschien dat hij Willie heette.


Datum: 02-07-2010
Naam: Truus van Rooij-Sanders  
img

Ad, Willie Lamers zat op Tongelresestraat 154 met zijn winkel. Ik kan me voorstellen als je op zo veel adressen komt en dan sommige ook nog met dezelfde achternaam dat je weleens namen verwisselt. Zo vullen we elkaar toch mooi aan, de een weet dit de ander dat en zo krijg je toch een compleet geheel, en wij komen onze tijd op een leuke manier door.