EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12161

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Floralaan West

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Floralaan -West

Beschrijving

Onder deze winkels bevond zich ook een boekhandel van Voorhoeve van een van de kinderen van N. Voorhoeve van het Stratumseind.


Geplaatst op

20-06-2007

Reacties:

Datum: 20-06-2007
Naam: Lia Heerings vd Heijden  
img

In een van deze panden heeft vroeger ook nog een friteszaak gezeten van de fam. Wijtmans. Een eindje verder zie je de Nutsschool-Floralaan, die nu inmiddels opnieuw opgebouwd is.


Datum: 20-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En de frituur zit er nog steeds en heeft tegenwoordig een Oosters tintje.


Datum: 21-06-2007
Naam: Peter Vermeulen  

De kantoorboekhandel van Voorhoeve is hier in 1953 een filiaal gestart.


Datum: 21-06-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

In de winkel op de hoek met de Roostenlaan zat de sigarenzaak van Kliebisch.


Datum: 21-06-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Tussen 1988-1992 zag je regelmatig burgemeester Jos van Kemenade tegen zijn fiets aanleunend bij de sigarenzaak zijn pijp stoppen en een praatje maken met passanten. Hij woonde op de hoek Aalsterweg-Floralaan, tegenover het politiebureau. Zelden bij een huis zo'n brede brievenbus gezien.


Datum: 22-06-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Zat Frans Tebak hier ook niet met zijn slagerij?


Datum: 26-06-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Nee, die zat in de Resedastraat, d.w.z. een straat verder.


Datum: 26-06-2007
Naam: Lia Heerings-van der Heijden  
img

Frans en Joke Tebak hadden inderdaad een slagerij in de Resedastraat 38. Ze woonden boven de slagerij. Zij waren in de de jaren tachtig hele fijne buren van ons samen met hun dochters Jose, Anita en hun zoon Evert. De winkels in de Resedastraat waren hetzelfde als de winkels op de foto (Floralaan-West).


Datum: 26-06-2007
Naam: Joop Dassen  
img

De sigarenzaak op de hoek was niet van Kliebisch, want die hadden een slijterij. Ik geloof de tweede winkel van rechts, naast de zuivelzaak.


Datum: 05-09-2007
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Joop heeft gelijk, de slijterij van ons naast de sigarenzaak. Toepasselijke naam Slijterij 't Kraantje. Voorheen gelegen aan de Demer 46 te Eindhoven, maar daar tijdens het bombardement van 6 december 1942 geheel verwoest! Mijn oma, tante, oom en neefje zijn hierbij omgekomen.


Datum: 10-10-2007
Naam: Paul Draaijer  
img

Er heeft ook nog een winkel in naaigaren gezeten, 'Bianca', als ik me niet vergis, die altijd van die geborduurde schilderijen (jachttaferelen!) in de etalage had hangen. Van de friteszaak, bij ons thuis bekend als Jan de Frietboer, weet ik vooral nog dat ik jarenlang heb gepiekerd over de reclamekreet 'Campina ijs, warm aanbevolen' die op een lichtbak te lezen was.


Datum: 12-06-2010
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Ik heb samen met mijn broers gewerkt bij boekhandel Voorhoeve. Vaak op het Stratumseind. Zo nu en dan bij Floralaan West. We moesten vaak een folder samenstellen en elke folder stempelen. Pakjes bezorgen. Mijn oudere broer Kees heeft daar het meest gewerkt. Als het druk was, mochten wij tweeling Piet en Henk ook meehelpen. Je zat dan wel in een kleine ruimte de werkzaamheden te doen. Meneer Voorhoeve vonden wij altijd een deftige man. Hij had een brilletje op. Juffrouw Hermie had het meeste verstand van de boeken, meneer Voorhoeve van de vulpennen en kantoorbenodigheden. Achter de winkel van het Stratumseind was een fietsenbergplaats. Met een mechanische bel. Daar reageerde de hond Fflop altijd op. Je kreeg voor een hele middag hard werken 1 à 2 gulden. Daar had je veel voor over. Dat werd dan tot op de cent bij je neergelegd. Dan zat meneer Voorhoeve heel zuinig te kijken of hij je niet te veel geld had gegeven. Zo nu en dan kreeg je een beschadigd boek mee. Dat kon niet meer worden verkocht. Nieuwe boeken mocht je ook lezen alleen werd er dan een dubbel kaft om gedaan. En binnen een week moest je het weer inleveren en er werd gekeken of je het niet beschadigd had.


Datum: 05-11-2014
Naam: Frank van der Krieken  
img

Er zat ook nog een frietzaak, volgens mij heette hij Jan.


Datum: 08-06-2015
Naam: Redactie EiB  

Dezelfde ansicht zit ook in de verzameling van Jan Spoorenberg met een poststempel uit 1957. Dus de datering zal zo'n kleine 15 jaar eerder moeten zijn.
< Jaartal is aangepast.  (Red.) >


Datum: 06-10-2019
Naam: Isabel  
img

Grappig, ik woon nu in het pand boven het kinderdagverblijf, schuin boven de sigarenwinkel. Het is nu een studentenhuis, maar dat is het geloof ik al sinds de jaren '80.