EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12032

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Anton Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Reclamestoet.

Beschrijving

Bij welke gelegenheid deze optocht was weet ik niet, maar hij begon bij het huidige T.A.C. gebouw tegenover het PSV-stadion. Daar zat in die tijd de reclameafdeling van Philips. De foto is gemaakt op de Mathildelaan langs de spoorlijn. Op de foto heeft de cheffin van de reclameafdeling, Bets van Moorsel, de touwtjes letterlijk in handen.


Geplaatst op

06-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-06-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De reclameafdeling van Philips heette destijds 'Artistieke Propaganda'. Deze afdeling werd later een onderdeel van de Eindhovensche Drukkerij. Een oom van me, Willy Peel, heeft hier gewerkt. Hij was o.a. medeverantwoordelijk voor het vervaardigen van de jaarverslagen van Philips. Hij heeft dit een aantal jaren samen met grafisch ontwerper en Eindhovense kunstschilder Hen Euverman gedaan.


Datum: 29-06-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Lucien, die gebeurtenis was de Gouden Bruiloft van Anton Philips en Anna Philips-de Jongh. Vele afdelingen presenteerden zich in een lange stoet die langs de feesttribune bij De Laak trok. De datum was 9 juni 1948.


Datum: 01-08-2008
Naam: Lucien Brouns  
img

Leuk om te weten Huub. Ik wist dat niet meer. Bets van Moorsel, de vrouw op de voorgrond, is mijn tante. Overigens zit ik zelf boven op de kar links van de witte lamp. Had zij destijds voor gezorgd.