EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11823

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Strijp, Kraay en Balder

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat / Kerkakkerstraat.

Beschrijving

Op de hoek Strijpsestraat/Kerkakkerstraat is nu het café Kraaij en Balder. Daarnaast zat jaren geleden een slager en dan de Strijpse Bazar.


Geplaatst op

24-05-2007

Reacties:

Datum: 25-05-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Ja Hennie, de Strijpse Bazar had de naam Het Sierhuis. Daar kon je van alles kopen (vooral speelgoed) voor 'n paar centen. Recht tegenover het sierhuis had je 'n kaasboer. Die heette Trienes. En ze verkochten heerlijke verse kaas. Je moest er altijd in de rij staan te wachten. Maar ja, dan had je ook de heerlijkste kaas.


Datum: 25-05-2007
Naam: Francien v. Gemert  
img

Naar mijn mening waren de Strijpse bazar en het Sierhuis twee verschillende winkels. De bazar was van de familie Frenken. Dochter Annie heeft nog bij mij op school gezeten. In het café hebben jarenlang Piet en Emma v.d. Meerendonk gezeten. Mijn vader ging daar altijd 's zondags na de laatste mis een potje kaarten. En de slager was Jan v.d. Berk.


Datum: 25-05-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Dat klopt Francien. De Strijpse Bazar staat hier op de foto. Het Sierhuis was waar rechts op de foto de witte bestelauto staat. Daarom kon ik er geen foto van maken.


Datum: 15-07-2007
Naam: Frans Pieper  
img

De zonen van kaasboer Trienes (was het niet Trines?) waren zulke goede voetballers bij Brabantia, dat ze daar door PSV weggehaald werden. De ene (Harrie of Jan?) speelde daar jaren als stopperspil. Hij had altijd een witte zakdoek in zijn hand, waarom weet ik niet. Zal wel een tic geweest zijn. Er was bij Brabantia ook een speler, Mies van Zandvoort, die volgens mij ook in de slagerswinkel gewoond heeft. Misschien voor V.d. Berk? Ik woonde Kerkakkerstraat 5. Bij mooi weer, als er bezoek was, moest ik in een melkkoker een paar liter donker bier (van de tap) halen in het café op de hoek. Volgens mij had dat café toen de naam van een vogel (de goudvink?).


Datum: 16-07-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Piet en Emma v.d. Meerendonk zaten in het café in de jaren '60. Met de zoon heb ik vroeger in de klas gezeten op de ambachtschool in de Piuslaan. Toen hadden ze nog een garagebedrijf op de Geldropseweg ter hoogte van de Petrus Donderstraat.


Datum: 22-07-2007
Naam: Hannie van Gemert  
img

Frans, in de tijd dat jij met de melkkoker donker bier ging halen, heette het café De Postduif. Uitbater was toen de heer Goossens. De Goudvink lag verderop in de Strijpsestraat richting centrum. Zelf ben ik jarenlang de buurvrouw van je moeder en zus An geweest. Mijn man, onze zoon en ik woonden op nr. 3.


Datum: 29-07-2007
Naam: Frans Prinsen  
img

Dag Hannie, de naam van het café was niet De Postduif maar De Vredesduif.


Datum: 11-08-2008
Naam: frank jansen  
img

De naam van het café was, voor zover ik weet, "De Instuif" en de uitbater was toen Harrie van Hout. Café de Vredesduif zit op de Tongelresestraat, beter bekend als "De Beer".


Datum: 11-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Toen ik verkering had met mijn vrouw, die afkomstig is uit dat deel van Strijp, dat is inmiddels 42 jaar geleden, heette dat café "De Instuif". Ik kwam er toen regelmatig een afzakkertje pakken. Het werd toen door de Piet en Emma v.d. Meerendonk draaiende gehouden. Dus Frank, wat betreft de naam heb je gelijk. Harrie van Hout is er volgens mij later ingekomen.


Datum: 11-08-2008
Naam: frank jansen  
img

Dat klopt Jan, ikzelf ben nu 43, dus die tijd komt wel overeen.


Datum: 12-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

In Café de Beer op de Tongelresestraat hebben mijn ouders elkaar ontmoet, dat is een long time ago. Dat café bestaat al minstens 90 jaar. Ik heb mijn ouders daar veel over horen praten. Mijn moeder is 96 geworden en die is nu al weer 6 jaar dood.


Datum: 14-08-2008
Naam: Hannie van Gemert  
img

Voor alle duidelijkheid: Frans Pieper en ik hadden het over de tijd toen de fam. Goossens jarenlang dit gezellige Strijpse café runden. Zij waren de uitbaters voordat het café door de fam. v/d Meerendonk de naam "de Instuif" kreeg. Harrie van Hout heeft het van Piet en Emma overgenomen. En nu heet het dus, door weer nieuwe eigenaren, "Kraaij en Balder".


Datum: 13-02-2009
Naam: Jan v.d. Hurk  
img

Die slager, in het huis met de groene luifel, heette Jan v.d. Berk. Op de andere hoek van de Kerkakkerstraat tegenover het café woonde Kees Gielen, kolenboer en begrafenisondernemer. Schuin tegenover het café aan de andere kant van de Strijpsestraat woonde ome Leo van Gemert, de verzekeringsagent.


Datum: 14-02-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

De slagerij is nu een cateringbedrijf van zijn zoon, Bert v.d. Berk.


Datum: 26-10-2011
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Helaas is op 23 november 2010 Bertje v.d. Berk, ook wel de burgemeester van Strijp genoemd, plotseling overleden op 61-jarige leeftijd.


Datum: 15-04-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Reactie op commentaar Jan Snijders (11 aug. 2008, "De naam van het café..."): inderdaad zat er een café de Vredesduif op de Tongelresestraat, maar het café hier heeft ook wel degelijk de Vredesduif geheten (in 1953). De naam De Instuif is van later (1964 tot 1985).