EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11818

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg, richting Centrum

Beschrijving

Deze foto is in 1962 genomen door Mies Gijsen. Links bij de lantaarn de Columbusstraat. Rechts nog net de winkel van zijn schoonmoeder, Truda van Hoof op nr. 229.


Geplaatst op

24-05-2007

Reacties:

Datum: 25-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Op deze weg herinner ik me nog de familie Vosters geheel vooraan, groot huis in rode steen. Wessels in bieren en azijn, leerlooierij Vosters met groot huis, waar later de familie Sauter woonde, verder André de Bont in vlees, Van der Kaa in kolen en in meel en bakkersbenodigheden.


Datum: 25-05-2007
Naam: Frans Verbeek  
img

Het vijfde huis rechts was naar mijn mening het huis van De Bont, zij hadden een groot gezin. In de lange rij dezelfde huizen woonde de familie Bommel. Ook weet ik nog dat daar iemand woonde die 's zondagsmiddags daar boven film draaide voor 'n paar centen. Dat waren van die dubbel-8-filmpjes. Daar keek je de hele week al naar uit. Weet iemand wie dit was? Het kan ook zijn dat het er een van Bommel was. Links, in het huis met de witte geveltjes, woonde Loomans de drogist.


Datum: 26-05-2007
Naam: Willi van Hoof  
img

Op de foto is richting centrum nog de torenspits te zien van de inmiddels afgebroken St. Antoniuskerk aan de Boschdijk. De fotograaf, Mies Gijsen, was mijn broer en wij woonden tegenover het huis van De Bont in de rij huizen van Latour.


Datum: 27-05-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Greetje, bedankt voor je mooie foto's. Ik kan me het nog heel goed herinneren. Ons huis staat er net niet op, wel dat van de kolenboer Stark, met het tuintje.


Datum: 03-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Het pand van Truda v. Hoof was een deel van een blok van twee panden met winkels. Rechts naast de textielwinkel van Van Hoof was Piet de Brouwer gevestigd (niet zichtbaar op deze foto). Fam. de Brouwer dreef een zaak in rijwielen, haarden en kachels en huishoudelijke artikelen. De fam. De Brouwer was bevriend met mijn ouders.


Datum: 03-01-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Beste Frans Verbeek. Ik herinner me nu de familie Loomans in de witte huizen. De gebroeders Loomans hadden een aannemersbedrijf. Een van de dochters Loomans trouwde met Henk Fick uit Best, zoon van een bakker. Henk Fick wilde ook in de bouw als aannemer. Samen met zijn zwager Jan Loomans bouwden zij vele boerderijen in de Noordoostpolder omstreeks 1950. Na vele jaren zijn zij in ieder geval als zelfstandige bedrijven verdergegaan. Als ik het me goed herinner, dreef een dochter van Loomans de drogisterij. Mogelijk was het dochter Nel Loomans die met Henk Fick trouwde.


Datum: 12-02-2009
Naam: A. de bont  
img

Het zesde huis rechts was van de familie De Bont. Wij hebben daar gewoond tot 1967.


Datum: 15-06-2009
Naam: Frits Hekman  
img

Vanaf begin vijftiger jaren tot de afbraak van de Broekseweg was de drogisterij Loomans in het bezit van Piet Loomans, die schilder was. Zijn vrouw dreef de winkel. Ik meen, dat de drogisterij in verband met de afbraak is verplaatst naar het winkelcentrum Jagershoef.


Datum: 12-06-2010
Naam: Nelly Langendoen  
img

Hier een reactie op Frans Verbeek. Ik heb op de Broekseweg 207 gewoond van 1960 tot 1968 en zover ik me kan herinneren was het De Jong waar je op zondag naar films kon kijken. Of het nu twee broers of twee vrienden waren die daar woonden, weet ik niet meer, maar er was een Henk de Jong en volgens mij reed hij motor(?). Mijn moeder heet Van der Meijden met haar meisjesnaam.


Datum: 20-10-2010
Naam: N van Tellingen  
img

Hallo, ik ben een nichtje van Henk de Jong, die inderdaad films vertoonde. Leuk dat er nog mensen zijn die dat weten. Mijn moeders moeder heette Bommel, beter bekend als Netje. Haar zus Coba had een winkeltje waar je onder andere koekjes kon kopen. De vader, dus mijn opa, is voor de oorlog kapper geweest. Volgens de verhalen kon hij goed scheren en was het erg gezellig. Het zou erg leuk zijn om foto's die daar ergens gemaakt zijn te verkrijgen, om die aan mijn moeder te kunnen geven. Ik ben ook op dat adres geboren.


Datum: 20-10-2010
Naam: G van de Vorle  

Het zou zomaar kunnen zijn dat familie van je op foto 18670 staat. Ik herinner me die naam nog en ook de snoepjes, dropveters, jodenvet, bakkesvol, poelipek enz. enz.


Datum: 20-10-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Een van de zonen van familie De Bont zat in de 50er jaren op de ULO in de Pastoor Petersstraat. Was dat Adrie? Ik was een klasgenoot van hem destijds. Hij moet dus nu rond de 70 zijn. Herinner je je mijn naam nog? Hopelijk leef je nog en kun je dit lezen.
<<< Wim, ik denk dat je André bedoelt. Die heb ik pas nog gesproken. (Red. Tini) >>>


Datum: 20-10-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Ja, nou je het zegt, Tini, dat was André. Ze zaten toch in de vleeshandel, nietwaar?


Datum: 21-10-2010
Naam: N van Tellingen  
img

Dank voor de reactie, ik heb de foto geprint en zal hem aan ons mam laten zien. Wie weet. Ik zal het resultaat laten weten, G. van Vorle.


Datum: 05-11-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

Volgens mij leeft André niet meer. Na vleeswaren heeft hij gewerkt bij firma De Rooij. Dat vertelde hij mij toen ik hem gesproken heb, maar ik weet niet meer wanneer.
=== Frits, aangenomen dat je André de Bont bedoelt: Ik heb hem een klein half jaartje geleden nog gesproken. (Tini) ===