Fotonr.: 11805
Bijdrager Hennie de Groot
Jaar: 2007
Locatie 1.:Strijp |624 Drents Dorp |Beukenlaan
Locatie 2.: Strijp |624 Drents Dorp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Beukenlaan / Plaggenstraat

Beschrijving Hier op de hoek van de Beukenlaan/Plaggenstraat zat vroeger Tops, een dierenspeciaalzaak. Ook deze zaak had een beo, die constant "Waar is opa?" riep. In het pand zit nu de buurtwinkel Drents Dorp.

Geplaatst op 23-05-2007

Reacties

Datum: 23-05-2007
Naam: Walter Van der Elst img

Vóór Tops was dit een de Gruijter-winkel, nog te zien aan het marmer, de fraaie deur en kozijnen.


Datum: 24-05-2007
Naam: Paul Van Maurik img

Ik kan me ook nog goed het héle mooie aquarium herinneren, waar ik altijd ging kijken als we van school af kwamen.


Datum: 24-09-2007
Naam: Herman Princen img

Voordat de Gruijter hier kwam, was er de kleuterschool van juffrouw de Vries in gevestigd. (Ik woonde vroeger op nr. 19.)


Datum: 09-11-2007
Naam: Elly van Spaandonk img

Wat leuk om dit te zien! Ik heb op de kleuterschool gezeten bij juffrouw de Vries. Hallo Herman Princen. Ik ben Elly van Spaandonk, Beukenlaan 33. Mijn beste vriendin (Ria Ooms) woonde boven de Gruijter. Ik heb daar vaak gespeeld als kind.


Datum: 08-05-2010
Naam: Piet Sijpkes img

Mijn negen zusters en ik zijn allemaal geboren in het huis naast het hoekpand, Plaggenstraat 52. "Sijpkes Fruithuis" was de groente- en fruitwinkel die mijn ouders Piet en Trijntje Sijpkes daar vele jaren hebben geëxploiteerd. Onze buren aan de andere kant waren eerst de familie Korn en daarna de familie van der Elst die een schoenenzaak hadden. Mijn vader heeft na de oorlog een schuur met een trapgeveltje gebouwd in de achtertuin (die er nog staat). Van der Elst had een reparatiewerkplaats in de achtertuin. Ik herinner mij nog heel goed hoe Walter van der Elst en ik vaak op de muur van de Paterskerk zaten (die achter onze achtertuin liep), en vaak naar de varkens keken die de paters daar hielden. In de winter liepen de Capucijners met blote voeten in sandalen in de sneeuw. Vreemd wat je je zoal herinnert! Ik woon al sinds 1966 in Montreal, Canada.


Datum: 10-11-2011
Naam: Theo Hendiks img

Ik denk dat iedereen daar wel eens ging kijken naar die beo. Tops was ons vertier en ik had geluk dat ik bij Carla Tops in de klas zat. Trouwens, toch een leuk stukje straat vroeger. Als je door liep naar de vroegere kerk, Breeuwer, ook altijd goed voor de nodige lol. Nog wat verder, het kelderke, disco- en filmavonden en ook spelavond. Kon je bekers winnen met darten en ringbiljart, tafeltennis, buks schieten. En op sommige avonden werd er judoles gegeven. Ik had de eer om 7 jaar door de lucht te mogen vliegen tijdens de lessen. Super.


Datum: 20-04-2014
Naam: Tineke Pos img

Tops. Ik ben er jaren lang kind aan huis geweest en voelde me er ook thuis. Ik zou nog blindelings door de bovenwoning kunnen lopen.


Datum: 06-11-2014
Naam: Carla van Gent-Tops img

Ik ben er inderdaad opgegroeid. Ben het pand op internet gaan opzoeken omdat ik het graag nog een keer met mijn ouders wil gaan bezichtigen. Toen kwam ik dus deze site tegen, met al die hartverwarmende berichtjes erop. Top!