EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11768

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Rector Baptistlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jozef-Mariaschool / De Zevensprong

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jozefschool, 1974, 2e klas

Beschrijving

Deze klas was gevestigd in het oude pand van de St. Jansschool, de voormalige jongensschool aan de Rector Baptistlaan. De ingang was aan de rechtse kant.


Geplaatst op

19-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-05-2007
Naam: Rini Talens  
img

Duidelijk een gemengde school nu. Ik kan me nog herinneren dat we iedere 1e vrijdag van de maand in de klas op school ondervraagd werden of we 's morgens wel naar de mis in de kerk geweest waren en in de kerk waren er dan altijd een leraar en een lerares of een non van de meisjesschool aanwezig. Zij zagen er op toe dat de jongens links en de meisjes rechts op de banken van de kerk zaten, keurig uit elkaar. Om dan nu zo'n foto te zien is toch wel zeer opmerkelijk.


Datum: 19-05-2007
Naam: Peter Vermeulen  

En Rini, wat is dan wel het opmerkelijke van deze foto? Wat noem jij gemengd?


Datum: 19-05-2007
Naam: Anne Troost  
img

Zo te zien is het duidelijk een mengeling van kleuren maar jongens nou nee Rini.


Datum: 20-05-2007
Naam: Marga v/d Pol  
img

IK zal nog even wat namen toevoegen, was ik helaas vergeten.
Bovenste rij van links naar rechts: Johan Osinga, Marie-Antoinette vd Broek*, Freddie Frederiks, ??, Dilec ?, Havva ?, Winnie de Wagt, Jeanette Zegers, Marga Heesterbeek, Petra ?.
2e Rij van links naar rechts: Juff. van Rooij, Annemieke ?, ??, ??, Karin vd Heuvel, ??, Janita Veldpaus, Anita Lagarde, Robert Leenes, Marie-Louise Boons, Ali van Dongen*.
Onderste rij van links naar recht: Harold de Nier, ??, Paul van Houtum, Roel ?, ??, ??.
En op de voorgrond Antoine Nianiaras.
En, Anne, volgens mij zijn dit toch echte jongens die op de foto staan hoor.
* Deze meiden zijn helaas veel te jong overleden.


Datum: 20-05-2007
Naam: Rini Talens  
img

Tja... gemengd noem ik jongens en meisjes door elkaar en voor mij is het opmerkelijke dat ze voor een school staan waar ik op gezeten heb toen het nog een uitdrukkelijke jongensschool was. Voor de 2 eerste klassen stond meestal een juffrouw en ik kan me nog een juffrouw Roos herinneren die voor de tweede of derde klas stond, maar echt veel meer dan 3 vrouwen zijn er denk ik nooit in deze school geweest. Op deze foto zijn de meisjes goed in de meerderheid en het is dat er op de voorgrond een paar jongens te herkennen zijn, anders zou het ook nog best eens een meisjesschool kunnen zijn geweest (volgens de foto dan).


Datum: 21-05-2007
Naam: Anne Troost  
img

Met die page-kopjes zijn de jongens niet te herkennen, maar goed mijn bedoeling was om namen te krijgen en dat is gelukt. Heb je ook foto's van in de school of waar een duidelijk beeld van de school op staat? Verder staat er in je onderschrift dat deze klas in de St. Jansschool was gevestigd en de andere klassen dan? Van de samenvoeging met de St. Jozefschool is dit niet wat ik ervan verwachtte.


Datum: 21-05-2007
Naam: Marga v/d Pol  
img

Meer foto's van de school heb ik helaas niet. En er zaten inderdaad ook wel meer klassen in het gebouw hoor. Ik denk dat het gebouw meer gebruikt werd als een soort dependance, om de eerste jaren van de samenvoeging op te vangen. In mijn herinnering waren hier ook alleen maar de 2e klassen gehuisvest. Mijn navolgende klassen heb ik gewoon aan de Heezerweg doorgebracht. Maar de juf die ik toen had bleef wel aan de Rector Baptistlaan. Vandaar mijn vermoeden. Zoals ik al eerder vermeldde, bij de foto van de jongensschool, hebben mijn broers hun verdere lagere school afgemaakt aan de Heezerweg. En tja, de page-kopjes, dat was de mode toen he.