EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10576

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Rector Baptistlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jansschool Rector Baptistlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Jansschool, 1951, klas ...

Beschrijving

St. Jansschool, Rector Baptistlaan, 1951. Ik ken ze niet allemaal meer en de achterzijde van de foto geeft niet meer informatie. Eerste rij: ... v.d. Horst, W. Verbeek, Ferry Duflo,  A. Konings, W .Schoenmakers, Harry Aarts, ... Roodbol, Jan de Bruijn, Matty Willems. Tweede rij: Jos Martens, Peter Scheepers, R. Merison, ... Veldhuis, A. Welten, W. Vullings, Peter Muskens, W. Vos, Henny Meeuwsen, Willy Schriks. Derde rij: ... de Laat, Nico Leautaud, ??, J. Kobussen, Noud van Baalen, T. v.d. Hoorn, J. Bosch, Harry? van Litsenburg, Peter Swinkels, Ton Leautaud, R. Timmermans, Blankers?. Achterste rij: onderwijzer Dekkers (den Ali),Th. Arnouts, Broere?, Jan Senders, P. Waterschoot, Kleven, Jan Scheepers, ... Langeweg, Th. Veld, Sj. Hermsen, Thieu Thomassen, J. Nijenhuis.


Geplaatst op

25-03-2007

Reacties:

Datum: 25-03-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Hé Noud: nooit geweten dat jij al eerder kennis had gemaakt met Den Ali (Dekkers). In zijn tijd als wiskundeleraar van het St. Joriscollege konden wij genieten van de heerlijke bolknak die hij tijdens de les opstak. Maar of dit gezond was, betwijfel ik. Dhr. Dekkers is niet erg oud geworden.


Datum: 14-04-2007
Naam: Frans Delhaes  
img

In het schooljaar 46-47 gaf hij les op de zolder van de school aan de 4de klas. Wij noemde hem de tongenbijter omdat hij altijd op zijn tong stond te bijten.


Datum: 18-04-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Was het niet Jo Kobussen, die later ook op het Joris zat? En is Frans Delhaes een broer van Martin (Tinus) Delhaes, de latere internist/directeur van het ziekenhuis in Deurne? Ik weet wat je bedoelt, Frans, met de tongenbijter: de Ali (Dhr. Dekkers) kauwde inderdaad op zijn tong en kon zich hevig opwinden als iemand zijn uitleg niet begreep.


Datum: 30-04-2007
Naam: Frans Delhaes  
img

Frans Delhaes is inderdaad de broer van Tinus. Ben al sinds 1959 uit Eindhoven weg en woon al 46 jaar in Spijkenisse.