Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoogstraat, Mariapatronaat

Beschrijving Het andere patronaatsgebouw bij de St. Lambertuskerk. Dit ligt achter tegen het kerkhof aan. Ook hier werden vroeger films vertoond. Film- en fotobank Noord Brabant PNB001017512

Geplaatst op 14-05-2007

Reacties

Datum: 04-06-2008
Naam: Gert Prins img

Volgens mij werd hier gebiljart en getafeltennist en werden in het pand aan de Hoogstraat de films vertoond.


Datum: 04-06-2008
Naam: Hennie de Groot img

Nee hoor. Hier ben ik in de jaren 50 veel naar de films gaan kijken. Abott en Costello - Charly Chaplin - Stan Laurel en Oliver Hardy, Tarzan etc. etc. Elke zondagmiddag.


Datum: 04-06-2008
Naam: Toon Geevers img

Hennie de Groot heeft gelijk. Ik ben er vele zondagen, als Eindhoven niet thuis speelde, naar de film geweest. Als je meehielp de banken klaar te zetten mocht je gratis naar de film.


Datum: 04-06-2008
Naam: Corry Verschueren van Corstanje img

In de jaren 60 werd er iedere zondag gedanst, meerdere malen ben ik er geweest.


Datum: 21-08-2009
Naam: ger van der palen img

Op zondagavond was hier soos voor de jeugd boven de 12 jaar. Wat was ik blij toen ik ook eindelijk mocht: tafeltennis, biljarten, dammen, schaken, toepen etc.


Datum: 15-11-2009
Naam: Harry van den Heuvel img

Voordat het Mariapatronaat er was werd in het Lambertuspatronaat zondagsmiddags film gedraaid van de Dikke en de Dunne, Tarzan en Jane, Roy Rogers cowboyfilms en indianenfilms.  Die laatsten hadden een slechte invloed op ons. Want na het einde van de film werd er steevast geknokt om wie de sterkste was. In het Mariapatronaat was inderdaad later dansen, Jong Gestel en ook kaarten; toepen en betoeten. Van Wordrager uit de Bennekelstraat was toezichthouder. Diegene die te veel won en gemeen speelde mocht twee weken niet komen, zoals Nol van Eeten, Velings etc. Ondanks dat een mooie tijd.


Datum: 15-11-2009
Naam: Ad Pluijm img

Na lang te zijn gebruikt als een soort opslagplaats is het nu weer in gebruik genomen. Van binnen opgeknapt, een nieuwe uitbater en doet weer dienst als wijkgebouw vol verenigingen.


Datum: 19-11-2010
Naam: M. Pardoel img

Ook kwam in dit gebouw iedere zaterdagmiddag de gidsengroep Maris Stella bijeen. We hadden boven ons honk en op zolder de opslag van de kampeerspullen. Volgens de huidige veiligheidsregels had dit vast nooit gemogen! Het huidige parkeerterrein was toen nog niet bestraat. We deden er vaak een balspel. Van de Maris Stellagroep heb ik niets terug kunnen vinden bij Eindhoven in Beeld.
<<< Mocht je materiaal hebben, dan laat het ons maar weten. (red.) >>>


Datum: 26-11-2013
Naam: Ad Bazelmans img

Wij hebben er onze bruiloft gevierd. Ook andere familiefeesten werden er gevierd. Zoals zilveren en gouden bruiloften.