EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1163

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Strijp, Café Concertzaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Concertzaal aan de Willemstraat. (2)

Beschrijving

Het café annex concertzaal zoals dat staat op foto 1162, maar nu in 1972 aan de Willemstraat. Links is nog een deel van het pand te zien waarin jarenlang loodgietersfirma Van Loenhout was gevestigd. Ik herinner me daarvan nog de etalage met 'moderne' gashaarden. Midden jaren zestig stond wat rechts van het cafépand een rij huisjes. Een daarvan was een winkeltje met onder meer snoep. De eigenaar zei bij elk bezoek minstens drie, vier keer heel beleefd 'alstu' waardoor hij bij Elias-medewerkers 'Alstu' als bijnaam kreeg.
== We hebben de foto vervangen door een beter exemplaar uit de collectie Frans Smeets. Red. ==


Geplaatst op

27-08-2005

Reacties:

Datum: 19-03-2006
Naam: Wim Hendriks  
img

In de bovenzaal van deze zaak heb ik in de oorlogsjaren nog les gehad, het exacte jaar ben ik echter kwijt. Onze school, de MULO aan de Pastoor Petersstraat, was namelijk gevorderd voor de soldaten. Onze klas kreeg hier 1 halve dag per week les en een flinke taak mee naar huis.


Datum: 03-08-2006
Naam: John van Iersel  
img

Deze foto is uit de tijd dat het café van Gaillard was. De snoepwinkel was eigenlijk een winkel in rookartikelen, 'Alstu' heette Harrie.


Datum: 07-03-2007
Naam: F V Eisden  
img

Klopt, het was een sigarenwinkel en 'alstu' was Harrie Beekers.


Datum: 16-11-2013
Naam: Ad Thijssen  
img

Mijn oma heeft in de jaren vijftig hier een rookwarenzaak gehad. Dat was het echtpaar Jan van Dijck en Sjaan van Turnhout. Later is "de kale" (zo werd hij genoemd) erin gekomen. De man was inderdaad uiterst vriendelijk. Je kon er toen nog losse sigaretten kopen. Ze hebben hem ook een paar keer overvallen. Daarom is hij er toen mee gestopt.
In het café zat in die tijd Vereijken. Het is later verkocht aan Gaillard. Harmonie Apollo's Lust heeft er ook een tijdje zijn thuishaven gehad.


Datum: 24-02-2022
Naam: Mieke  
img

In mijn nalatenschap heb ik een schriftje gekregen met daarin toneelstukken beschreven door mijn opa Jan Bogaars. Op het schrift staat Willemstraat. Nu heb ik begrepen dat het Willemstraat 100 zou kunnen zijn. Zijn er mogelijk nog meer foto's van of van leden wiens grootouders ook bij een toneel gezelschap lid waren? Ik ben al blij deze foto tegen te komen.