Fotonr.: 11441
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1951
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Markt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Markt met kiosk

Beschrijving Op deze foto zijn de draden goed te zien waaraan de nummers van de buslijnen bevestigd waren. Alleen de bussen ontbreken hier. Zie ook foto 504
Geplaatst op 03-05-2007

Reacties

Datum: 03-05-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman img

Peter, rechts in het smalle huis naast de bank, gebouwd door architect Wolters, Akkerstraat Gestel, woonden in de jaren 40 de blinde Mevrouw Marie van der Sommen en de lerares Engels Sophie de Jong (van de MULO school, Jan van Lieshoutstraat)


Datum: 04-05-2007
Naam: Jan Kneepkens img

Dat smalle huis is op een gegeven moment bij de Nutsspaarbank gekomen De concierge Janssen woonde op de bovenverdieping, De raampjes op de eerste verdieping waren van de directiekamer. Ik ben zelf vanaf 1966 werkzaam geweest bij de Nutsspaarbank en weet nog goed dat we zomers op het balkon van dit smalle huis onze pauze hielden.


Datum: 14-01-2019
Naam: bert van herk img

Een kiosk nu op de Markt zou een mooi gezicht zijn, op de plaats waar nu onze Meneer Frits staat, en Frits naar de andere kant van de Markt b.v. Nu hebben we niks, want de kiosk in het Philips de Jongpark bestaat ook al lang niet meer. Ook afgebroken.


Datum: 16-01-2019
Naam: Ben Brekelmans img

Hé Bert, wat te denken van de Wim van Doorne Muziekkiosk in het Stadswandelpark? Weliswaar een eigentijds ontwerp maar wel met een prima akoestiek. Dat kon je niet zeggen van die traditionele ronde houten kiosken zoals op de Markt en Woenselse Markt. Aardig is ook nog dat deze kiosk ieder jaar intensief wordt gebruikt door Eindhovense muziekgezelschappen. En daarvoor is zo'n kiosk ook bedoeld, toch?


Datum: 26-09-2022
Naam: bert van herk img

Dat klopt Ben, maar een kiosk op de Markt zou daar de boel ook flink wat opluisteren. Het is een nu dode boel op de markt. Ik heb er afgelopen zomer een paar keer met andere bevriende hobbyfotografen gezeten en met hen heb ik dit ook aangekaart. Ze waren het grotendeels met mij eens, maar één persoon niet, die hield van rust. Toen zei ik "Dan moet je thuis blijven jongen". Het zou de zaak wel opluisteren als er een zou staan. Zeg eens eerlijk Ben, waar zou jij dan met je band The Jerseys het liefst optreden op een zaterdagavond? In de kiosk op de Markt, met al die terrassen buiten, of die in het Stadswandelpark.


Datum: 28-09-2022
Naam: Ben Brekelmans img

Nou Bert, vanwege zijn akoestische karakter geef ik als muzikant dan echt de voorkeur aan de Wim van Doorne Muziekkiosk. Op zo'n open kiosk op de Markt, zoals jij bedoelt, vliegt het geluid alle kanten op en klotst het omhoog tegen de gevels rondom waardoor het een grote galmbak wordt. En da's niet fijn om te horen.


Datum: 28-09-2022
Naam: bert van herk img

De akoestiek IN die kiosk zal geweldig zijn, zolang je erin staat, maar als je ervoor staat? Het meeste geluid verdwijnt aan de voorkant in de vrije ruimte, die ben je kwijt dus geen akoestiek. Als je ervoor staat klinkt het toch wel even anders dan als je er in staat. Of niet? Ik ben er zelf een paar keer geweest en tussen het publiek gestaan. Misschien helpt een rij Bose-boxen links en rechts op het grasveld wel iets. Op de Markt blijft het geluid lekker hangen en terugkaatsen van de gevels van de winkels. En de grond. En daar zit het publiek dan tussen.


Datum: 29-09-2022
Naam: bert van herk img

Ik citeer: ik geef als muzikant dan echt de voorkeur aan de Wim van Doorne Muziekkiosk. OK Ben, maar het verschil is, dat jij erin staat het publiek er voor, scheelt wel even.


Datum: 29-09-2022
Naam: bert van herk img

Klopt, dat is niet fijn om te horen. Maar dat is sterk volumeafhankelijk, het hoeft natuurlijk niet loeihard te staan dat het gaat galmen. En een goede band weet dat wel op te vangen, en het volume goed af te regelen, als alles opgebouwd wordt en het geluid getest wordt. Maar daar zijn goede roadies voor. Hoor graag van je.


Datum: 30-09-2022
Naam: Ben Brekelmans img

Fred Bijnen is de vaste geluidsman die bij de Wim van Doorne Muziekkiosk achter de mengtafel staat. Hij heeft goeie oren en weet het geluid daar altijd perfect te regelen en beheersen.


Datum: 03-10-2022
Naam: bert van herk img

Helemaal me eens meneer Wijn. Ik begrijp trouwens toch niet waarom die kiosken in Eindhoven weggehaald zijn. In kerkdorp Acht staat er nog een en in Eindhoven staat er een in het Genneperpark, ver weg van de stad. Die op de Markt en die op het Wilhelminaplein zijn gesloopt. Het waren mooie kiosken. Het geeft een beetje een dorpseffect. Maar dat zal niet meer kunnen nu. Is Eindhoven daar nu te modern voor? Past een beetje dorpse gezelligheid daar niet bij?


Datum: 03-10-2022
Naam: Jan Wijn img

Wat mij betreft mag er een dergelijke muziekkiosk op de Markt terugkomen en minder terrassen die alleen voor een grote verrommeling op de Markt gezorgd hebben. De twee beelden verdienen een betere en andere ruimte.


Datum: 03-10-2022
Naam: bert van herk img

Hallo heer Brekelmans, dat de heer Bijnen een goede geluidsman is, daar twijfel ik geen moment aan, het zal zeker een vakman zijn. Maar hij regelt het IN de kiosk, daar klinkt het geluid zeker goed, daar twijfel ik niet aan, maar het verschil is, ik sta BUITEN de kiosk, en ik moet er naar luisteren. Daar ben ik ook voor gekomen. En dan scheelt het nog waar ik sta, vooraan, in het midden of achteraan. Dat scheelt wel een slok op een borrel. Ga zelf eens even tussen het publiek staan voor, midden, achter, en dan in de kiosk gaan staan, misschien leert u nog wat.


Datum: 03-10-2022
Naam: bert van herk img

De enige kiosk die we nog hebben staat in het Genneperpark. Kijk maar eens op de volgende site kijk en verbaas u, deze zijn allemaal weg:  www.indebuurt.nl/eindhoven/toen-in/kiosken-eindhoven~14336/?utm_source=e-mail&utm_medium=socialbuttons-top&utm_campaign=sharing


Datum: 03-10-2022
Naam: nol img

Nou beste mensen, wat denken jullie van een demontabele kiosk? Die is in een kwartier opgezet door een stel muziekklupkes.


Datum: 05-10-2022
Naam: bert van herk img

Oké. Maar dat is te duur aan opslag en waar bewaar je het? En het moet ook weer afgebroken worden, toch zwaar na een dag trommelen, of toeten en blazen. Maar je moet er ook als toneelclubjes in terecht kunnen, of een harmonie, of noem maar op. Tegen een vergoeding per uur, te voldoen bij een van de kasteleins op de Markt, die dit ook wel ziet zitten. Voor onderhoud. of de gemeente. Manieren zat, of de gemeente levert de grond en de gebruikers de rest, door die vergoeding. Een goed idee vind ik, ja een mens mag dromen.


Datum: 06-10-2022
Naam: ad Thijssen img

Acht heeft nog wel een kiosk. Ieder jaar Achtse fisten met volop livemuziek met de Ben Kramer uit Son, die dan 'Hij was maar een clown' zong. En dan nog 'Je loog tegen mij' van Harrie Slinger. Line dansen en dan de grote klapper, het orkest van Fancy. Er werd ieder jaar naar uitgekeken. Helaas is dit ook voorbij. Sorry dat ik dit allemaal schrijf, maar wat heeft de jeugd van nu nog allemaal? Blij zijn als ze nog veilig op straat kunnen lopen.


Datum: 07-10-2022
Naam: bert.vanherk@ziggo.nl img

Ja Ad, mooi. Line dancing op de Markt met een countryband(je) in de kiosk, op een zaterdagavond of zo. Zo'n groepje moet natuurlijk wat hoger staan. En dan alle mensen allemaal aan het dansen. Dan ben ik er ook gegarandeerd. Prachtig, da's kicken. Dan gebeurt er tenminste nog iets. En niet van tevoren bekendmaken, gewoon beginnen te spelen en het publiek dat er dan rondloopt of op het terras zit doet toch wel mee als er gedanst wordt.