EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11146

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jubileumhal Philips en omliggende wijk.

Beschrijving

De oude Philips Jubileumhal met aangrenzende woonwijk (Strijp). Als niet-Eindhovenaar kan ik niet alle afgebeelde straten en eventuele bijzondere gebouwen (bovenin) noemen.


Geplaatst op

20-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-04-2007
Naam: Hans van Melis  
img

De aangrenzende woonwijk heet Philipsdorp. Middenachter de glasfabriek aan de Glaslaan. De linkse diagonaal is de Frederiklaan, boven de Frederiklaan de ETOS bakkerij. Boven de Jubileumhal de De Jonghlaan.


Datum: 20-04-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Officiële naam Directeur de Jonghlaan, genoemd naar de schoonvader van Antoon Philips die in de rest van Nederland gekend wordt als de directeur van Gemeentewerken in Rotterdam. Hier als schoonvader van dr. A.F. Philips.


Datum: 27-07-2014
Naam: Paul vander Cingel  
img

Zou de De Jonghlaan niet gewoon naar Antons echtgenote zijn genoemd? Zij heette De Jongh en aan de andere kant hebben we toch ook de Elisabethlaan?


Datum: 27-07-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Nee Paul, Hans heeft gelijk, zie foto 2599. Antons vrouw Anna kreeg haar eigen straat, je raadt het al: de Annastraat. Overigens of de straat ooit officieel Directeur de Jonghlaan heeft geheten, betwijfel ik. In de "Volledige wegwijzer van de openbare wegen en voetpaden de Gemeente Eindhoven met alphabetische rangschikking van alle Bestaande, Nieuwe en Vervallen Benamingen naar Officiële bronnen bewerkt", ook wel Straatnamenboekje genoemd, van kort na de annexatie, heet deze staat gewoon De Jonghlaan. De naam Directeur de Jonghlaan komt hierin niet voor, ook niet bij de vervallen straatnamen. Foto 2599 is een ontwerp, de straatnaam zal voor de definitieve vaststelling zijn veranderd, zoals meer dingen op genoemde tekenng.