EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10690

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Gestel, De Gouden Bal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Dansen bij de Gaauwe Bal.

Beschrijving

Zo maar ouderwets een avondje uitgaan in de Gouden Bal. V.l.n.r. Frans van Hout met zijn vrouw, groenten/vis-handel, woonde naast de Gouden Bal op de hoek Palingstraat; Hemke van Grootel met vrouw, was kastelein Gouden Bal; kapper Van de Laak met vrouw, woonde op de Hoogstraat ter hoogte van postkantoor Van Helvoirt; ome Toon Leenen (de Schoenpees) met zijn vrouw, tante Lies, schoenmaker wonend in de Palingstraat; Tom Bovers en Tonny Vervoort. Tonny woonde in de Palingstraat; en dan twee onbekend.


Geplaatst op

30-03-2007

Reacties:

Datum: 31-03-2007
Naam: Peter Markus  
img

Dacht dat kapper van de Laak in die tijd aan de dezelfde kant als het postkantoor zijn zaak had, richting Galvano?


Datum: 31-03-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Dat zei ik Peter, "ter hoogte van" is dus aan de zelfde kant.


Datum: 31-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ik woonde ter hoogte van drogisterij Van den Hurk op Kruisstraat 142. Je kunt Kruisstraat 144 zien door de winkelruiten van foto 9938.


Datum: 31-03-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sorry Hennie, toch moet ik Peter gelijk geven, want zover ik het heb kunnen natrekken zat stukadoor Pastoors op 95, fam. van Houtert op 97 en kapper Van Laak op 99. Daarna kreeg je nog Spackler op 101 en vervolgens de ingang naar Galvano. Het postkantoor zat op 73, dus dat 'ter hoogte van' klopt niet helemaal. Verder zou Hemke van Grootel kastelein bij de Rozenknop geweest zijn, maar dat zouden we bij de Gouwen Bal na kunnen vragen.


Datum: 01-04-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Kijk ik weet precies waar kapper Van Laak heeft gezeten, zijn zoon Cor ken ik ook. Ik heb toch niets anders gezegd dat hij ter hoogte van jullie postkantoor woonde, Giovanni. Daar woonde Pols ook nog met hun twee zonen in die rij. En wat Hemke van Grootel betreft, die zat ook in het Rozenknopje, maar volgens Tom van Grootel uit Australië zat hij ook een tijd in de Gaauwe Bal. Of ik heb hem verkeerd begrepen? Ik mail hem wel even.


Datum: 01-04-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kapper Van Laak? Het is toch Van de Laak? Of misschien wel Van der Laak? Mijn vader heeft nog even bij hem gewerkt als kappersbediende.


Datum: 01-04-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Adresboek 1934: Laak, C.M.C. van de, Hoogstraat 80, coiffeur


Datum: 01-04-2007
Naam: Will van Oers  
img

Ik dacht dat er ook een kapper Van de Laak op de Grote Berg zat? Of heb ik het mis?


Datum: 01-04-2007
Naam: Hans Van Der Weide  
img

Ja Will, dat klopt helemaal. Het was een hoekpand op de Grote Berg. Op de andere hoek was het oude politiebureau. De afslaande straat leidde naar de St. Catharina-speeltuin, het Gezellenhuis en later het nieuwe politiebureau. Bij Van de Laak zaten naast een hele zaak vol, mijn broers en ik hele woensdagmiddagen tot je aan de beurt was en naar keuze schrijlings op een stoel in de vorm van een ooievaar, olifant etc. kon plaatsnemen, waarna je hoofd vakkundig en snel zonder echte bloempot in die vorm werd geschoren/geknipt. Sippertje van de Laak noemden we hem. Misschien een verbastering van zijn voornaam. Van die zaak herinner ik me De Lach en de Piccolo; bladen die maakten dat je er ondanks het lange wachten toch steeds weer heen ging. Slim van mijn Moeder om bepaalde woensdagmiddagen zo een vrije middag te hebben.


Datum: 01-04-2007
Naam: Wim Rooijakkers  
img

Hemke van Grootel heeft in het Rozenknopje én in de Gouden Bal gezeten.


Datum: 02-04-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Cyprianus M.C. van de Laak, Grote Berg 55, komende van Hoogstraat 150 in 1941, heeft er gezeten tot 1971, verhuisd naar H.H. v. Brabantplein.


Datum: 02-04-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Hemke van Grootel is na oktober 1952 kastelein geworden van de Gouden Bal. Tom van Grootel (uit Eindhoven-Woensel) heeft toen daar nog gewerkt als ober.


Datum: 27-03-2008
Naam: Tonny Bovers  
img

Ik zie toevallig dat het 2e stel van rechts mijn opa en oma zijn, Tonny en Tom. Ik ben ook naar mijn oma genoemd.


Datum: 13-07-2008
Naam: Tonnij Wouters  
img

Hier staan dus ook de ouders van "Koos van Beurden" op terwijl zij een dansje waagden (het paar helemaal rechts op de foto).


Datum: 22-07-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Het danspaar rechts achter de biljarttafel zijn mijn oom Gerrit Pols en zijn echtgenote. Ze woonden toen in een bovenwoning schuin tegenover dit café. Ze hadden volgens mij drie kinderen: twee zonen (Paul en Tiny) en een 1 dochter Riekie. Riekie is getrouwd met Theo v.d. Eng. Theo had een garagebedrijf t.h.v.waar nu de Albert Heijn is gevestigd.


Datum: 20-12-2013
Naam: Bart Logt  
img

Ome Cyper v.d. Laak heeft eerst op de Hoogstraat een kapsalon gehad, daarna naar de Grote Berg verhuisd.