EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1065

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Mesdagstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Mesdagstraat.

Beschrijving

.


Geplaatst op

15-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2006
Naam: Gerry Boons.  
img

Leuk zo deze foto te zien. Ik ben geboren en getogen in de Mesdagstraat rechts op de foto. Het eerste raam, ik dacht dat daar de fam. van der Vleuten woonde, dan de fam. Kwaaitaal, dan Klokgieters en dan van Kasteren en dan wij. Nu praat ik over bijna 55 jaar terug, wij woonden toen op nummer 13 en zijn nadien verhuisd. Na nr. 15 waren nieuwere woningen.


Datum: 27-09-2006
Naam: Henri Spaan  
img

De familie Van der Vleuten woonde op nummer 23, op 25 (wij) familie Spaan en op 27 de familie Van Lieshout.


Datum: 12-11-2006
Naam: Ton Kwaaitaal  
img

Op nummer 21 woont nog steeds iemand van de familie Kwaaitaal t.w. een kleindochter. Het is best leuk weer iets te zien van de straat waar mijn grootouders hebben gewoond. Ik heb er, als kind, ook een aantal jaren gewoond van 1948 tot 1950.


Datum: 08-05-2007
Naam: Nettie Timmermans  
img

Naast het huis waar Gerry Boons woonde was een gangetje, dan woonde de fam. Beekveld, fam. Verouden en dan de fam. Timmermans, fam. de Waal en de rest ben ik even kwijt. Aaan de overkant woonde de fam. v.d. Aalst en de fam. van Oekel. Verder fam. Nieuwenhuizen.


Datum: 08-05-2007
Naam: Gerry van der Kleijn  
img

De nummers moeten net andersom, wij woonden eerst op nr. 15 en zijn verhuisd naar nr. 13 waar eerst de fam. Beekveld woonde.
Nettie je weet nog veel en bij mij begint ook veel te dagen. Jammer dat alles nu weg is, maar wie weet wordt alles nu veel mooier, maar onze straat zoals hij vroeger was keert niet terug.


Datum: 09-07-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Veel mooier zal het niet worden, kijk als voorbeeld naar de kruidenbuurt in Stratum, ik ben daar geboren, maar wat ze daar nu neerzetten foeilelijk!


Datum: 10-07-2007
Naam: Nettie Timmermans  
img

Naast de familie v.d Vleuten woonde de familie Baaijens en daar naast het olieboertje, ik weet de achternaam niet meer. En daarnaast mevrouw.....  haar naam was Hana. Jammer dat alles weg is.


Datum: 10-07-2007
Naam: Gerry Boons  
img

Naast de fam. Van de Vleuten woonde Spaninks en dan kwam Baaijens en de olieboer heette Maas en die naam daarnaast ben ik ook kwijt.


Datum: 11-07-2007
Naam: Gerry Boons  
img

Ik weet nu na lang denken de hele oude rij. Eerst kwamen wij, dus Boons, dan kwam Van Kasteren, Klokgieters, Kwaaitaal, v.d. Vleuten, Spaninks, Baaijens, heb gezegd Maas moet zijn Maasen en dan Jansen. Ik weet het nog die hadden een zoon Riny en ja dan kom je Riny Jansen kan niet dansen.........


Datum: 20-08-2007
Naam: Ans Van Gorp-rooijakkers  
img

Hallo. Ik ben Ans van Gorp-Rooijakkers. Ons gezin woonde op no 28. Wij hadden 9 kinderen. Cilla, Piet, Nellie, Wim, Cor, Mien, Ria, ikzelf Ans en de jongste Tineke. Toen mijn vader is gestorven is mijn moeder er nog alleen blijven wonen. Ik ken alle namen nog die worden vermeld. Wij woonden aan de overkant.


Datum: 13-11-2007
Naam: Willy Lelsz  
img

Hier hebben mijn ouders maar een korte tijd gewoond, en zijn daarna verhuisd naar de Melkweg. Ikzelf kan mij nog de namen herinneren van de familie Klokgieters en Kwaaitaal, ook weet ik nog dat de olieboer er woonde. Hij gaf altijd een krantje uit, waarin een stripverhaal stond met op de laatste bladzijde hoe het met Pa roetmop en zoon pijpjedrop verder gaat lees je in de volgende automaat dat was de naam van het krantje.


Datum: 21-11-2007
Naam: Vivian Leijendeckers Pennings  
img

Links bij die boom (huis staat in de Van Ostadestraat) kwam ongeveer 35 jaar geleden een van de eerste allochtonen wonen en die hebben er tot voor kort gewoond. Was in die tijd heel uniek. Ik woonde in de Van Ostadestraat, maar achter de boom was ons 'gangetje'. Als ik dat uitkwam keek ik op het huis van Van Kasteren.


Datum: 21-11-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Allochtonen zijn van alle tijden. In de vorige eeuw in 1914 gevluchtte Belgen, in 1940 hordes teutonen. In 1947 kwamen er massa's allochtonen uit het voormalige Nederlands-Indië naar Nederland en dus ook naar Eindhoven. Grappig genoeg waren die ook in Indië allochtoon.


Datum: 21-11-2007
Naam: Anne Troost  
img

Moet je eens wat met genealogie gaan doen. Dan blijkt dat heel veel Nederlanders en zeer zeker de Eindhovenaren uit Duitsland kwamen. Dit heeft te maken met de textielindustrie die opkwam. Maar ook doordat er in het leger veel huurlingen zaten. Dus allochtonen in Nederland, het barst er van en ze zijn nog ingeburgerd ook.


Datum: 21-11-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Je gaat voorbij aan de definitie. De opkomende textielindustrie is uitgewerkt. Er bestaat geen derde generatie allochtonen.


Datum: 29-11-2007
Naam: Ton Peters  
img

Wie heeft er een foto van de andere helft van de Mesdagstraat? Daar woonden in de jaren vijftig en zestig in volgorde van nummers, families Van Dijk, Peters, Rombouts, Spijkers, Bijsterveld, Sheridan, enzovoort. Verder de families aan de overkant: Van Rooij, Glabbeek (eigenlijk hoek Van Ostadestraat/Mesdagstraat), Wintermans, Van de Einden, Otten, Schalks, Hellings?


Datum: 02-12-2007
Naam: Hennie Peels  
img

Woonde er in de jaren 50 begin jaren 60 ook niet de familie Van Ree?


Datum: 02-12-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Hennie, zie mijn commentaar bij foto 4480 over de motorrijder van Ree. Plots hield hij met deze sport op en sloot hij zich aan bij de Jehovagetuigen.


Datum: 02-12-2007
Naam: Ans Van Gorp-Rooijakkers.  
img

Dat was me wat in die tijd! Iedereen was rooms-katholiek en dan ineens een jehovagetuige. De hele familie Van Ree ging langs de deur om hun geloof te verkondigen. Waar deze familie gebleven is met hun kinderen dat weet ik niet, maar ze woonden in het rijtje van Markgraaf enz.


Datum: 02-12-2007
Naam: Hennie Peels  
img

Wil bedankt voor de informatie. Dat was dus die van Ree waar wij naar gingen kijken. Het waren vrienden van mijn ouders en ben als klein jongetje veel in de Mesdagstraat komen spelen. Maar na de omschakeling was het met de vriendschap snel gebeurd. De bekeringsdrift kende geen grenzen, en mijn ouders waren waarschijnlijk niet te overtuigen.


Datum: 28-03-2008
Naam: Robert W  
img

Ik ben hier opgegroeid op nr 19. Mijn moeder is Mimi Klogieters, leuke jeugd gehad daar, jammer dat nu alles weg is.


Datum: 28-03-2008
Naam: Hennie Peels  
img

Heb het eindelijk aan mijn moeder gevraagd. Volgens haar is de familie van Ree naar Breda verhuisd.


Datum: 17-01-2009
Naam: Ben Schalks  
img

Hallo Tongelre ik heb in de Mesdagstraat 54 naast Timmermans gewoond. Hans, Ben, Renate, Frank, Rob een leuke jeugd gehad. Mijn zus Renate is een dag na de aanslag (twintowers) helaas overleden. Ik vind en dat is persoonlijk, dat Lakerlopen wel moderner maar zeker niet mooier is geworden. Vroeger was het altijd zo gezellig op de Kempensebaan met bevrijdingsfeest, muziek, dansen en mooie verlichting. Jammer dat alles afgebroken is.


Datum: 17-01-2009
Naam: Wil Deckers  
img

Hallo Mesdaggers, kunnen je nog herinneren dat de heer Klokgieters het stoelengeld ophaalde in Antonius van Paduakerk? Het geldtasje droeg hij op zijn dikke buik.


Datum: 20-08-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Even recapituleren. De foto is genomen vanaf de Van Ostadestraat en we kijken richting Jacob Marisplein. Het huis links met puntgevel is 36 en vandaar loopt de nummering terug. (In de nieuwe Mesdagstraat is de richting van huisnummeren juist andersom!) De eerste puntgevel rechts zal huisnummer 27 zijn geweest, schat ik zo. De voorste twee huizen op de foto zouden dus 29-31 zijn geweest en 33 (ook een punthuis, hoek Van Ostadestraat) staat net niet meer op de foto.


Datum: 08-01-2014
Naam: Jo den Hartog  
img

Weet iemand wanneer de huisnummers van de Mesdagstraat "hernummerd" zijn?


Datum: 08-01-2014
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Jo, de hernummering is vermoedelijk tussen 1945 en 1948 geweest, toen er nieuwe woningen bijgebouwd werden


Datum: 09-01-2014
Naam: Henri Spaan  
img

Wij, familie Spaan woonden vroeger op nr. 25. Voor de hernummering was dat nummer 11.


Datum: 09-01-2014
Naam: Nettie Timmermans  
img

Ik heb eerst op 22 gewoond, het eerste huis naast het gangetje, toen naar de overkant, het derde huis voorbij het gangetje op 9.


Datum: 09-01-2014
Naam: Wil Deckers  
img

Ik zie hier de naam Rooijakkers staan . Een oude klasgenoot van de Carolus Borremeus school. Woonde ook in de Mesdagstraat. Hij heette Ad of Piet met zijn voornaam?
Door deze straat liepen wij via het Jacob Marisplein naar volgens mij de Albert Cuijpstraat, daar was een speeltuintje. Klopt dit? Misschien kan iemand daar iets meer over vertellen.


Datum: 09-01-2014
Naam: Jo den Hartog  
img

Ja dat klopt daar was inderdaad een speeltuin. Berucht was de familieschommel. Regelmatig zat er een kind vast met z'n hoofd tussen de spijlen.


Datum: 10-01-2014
Naam: Gerry van der Kleijn - Boons  
img

Het klopt allemaal maar ik denk dat de naam van Rooijakkers Cor was. Ben er niet zeker van en ja, de familieschommel was superfavoriet. In de rij om op de schommel te komen, maar het was dan ook de eerste schommel in Eindhoven.


Datum: 10-01-2014
Naam: Wil Deckers  
img

Ja dat klopt Gerry, zijn naam was Cor. Soms vergeet je namen. Maar Klokgieters woonde toch ook in dezelfde straat? Jan was een collega van mij bij Philips.


Datum: 11-01-2014
Naam: Theo Klokgieters  
img

Hallo Nettie Timmermans. Vergis jij je niet? Op nr 22 woonde toch de familie Markgraaf? Dat waren onze buren. Inderdaad wel naast het gangetje. Wij woonden op nr 24.


Datum: 11-01-2014
Naam: Theo Klokgieters  
img

Ik wil nog ff reageren op Will Deckers. In de Mesdagstraat woonde geen Jan Klokgieters. Wel een Gerard, en mijn vader Leo. Maar ik ken de namen van Kees van der Hoeven, Jo den Hartog en Will Deckers niet. Hebben jullie ook in de Mesdagstraat gewoond? Zo ja, dan laat mijn geheugen me behoorlijk in de steek ... fris dat dan ff op aub.


Datum: 11-01-2014
Naam: Wil Deckers  
img

Hallo Theo, ik woonde in de Van Dijckstraat, maar ben er zeker van dat Cor Rooyakkers in de Mesdagstraat woonde. Ik liep vanuit onze straat door twee tunnels, was in de Van Ostadestraat en sloeg links af waar Cor woonde. Dit was in mijn lagere schooltijd (1947-1953). En voor wat betreft Klokgieters laat ik aan de vroegere bewoners over.


Datum: 12-01-2014
Naam: Nettie Timmermans  
img

Hallo Theo, wij hebben er gewoond voordat Markgraaf er kwam wonen en Van Oekel woonde naast ons. Aan de andere kant van het gangetje woonde De Groot, daarnaast Dingen en daar weer naast Rooyakkers.


Datum: 16-04-2014
Naam: Ursula van Lierop  
img

Ik ben de dochter van dhr. Kees Buijs. Dhr. Buijs heeft leuke herinneringen geschreven over de Mesdagstraat. Zo kom ik te weten hoe het vroeger was. Ik ben de kleindochter van mevr. Klokgieters, de moeder van Kees Buijs. Ik heet Ursula en ben de familie Klokgieters aan het zoeken. Mijn vader Kees Buijs is 23 januari 2013 overleden.


Datum: 17-04-2014
Naam: Theo Klokgieters  
img

Beste Ursula. Alsnog gecondoleerd met het overlijden van je vader Kees. Hij was een achterneef van mij. Het moet voor jou toch niet zo moeilijk zijn om de familie Klokgieters op te sporen. Even je tante Wilma raadplegen.


Datum: 10-02-2015
Naam: Ursula van Lierop  
img

Ik zie tante Wilma nooit dus ik kan het haar niet vragen.


Datum: 16-02-2015
Naam: Theo Klokgieters  
img

Beste Ursula, met een beetje inventiviteit moet je de familie Klokgieters toch wel kunnen achterhalen. Je zou contact kunnen opnemen met een nicht van je vader Kees, Mimy Klokgieters. Zij woont op de Tongelresestraat in Eindhoven. En is bovendien actief op Facebook. Succes!


Datum: 17-02-2015
Naam: Mimy Klokgieters  
img

Ursula, die tante Wilma woont in Drunen. Met de achternaam Wijnbeek. Dat zou je kunnen opzoeken in het telefoonboek. Dan zou je meer van je vader te weten kunnen komen, Succes ermee.


Datum: 02-06-2015
Naam: Ursula van Lierop  
img

Daar ben ik achteraan geweest en het schijnt dat ze daar niet meer woont.


Datum: 06-11-2015
Naam: Gerard Klokgieters  
img

Mijn opa haalde altijd geld op in de Antoniuskerk. Dat heeft hij heel lang gedaan. Kees Buijs, Wilma Buijs en Mimi Klokgieters zijn nichtjes en Kees een neef van mij.


Datum: 14-01-2016
Naam: Wil Deckers  
img

Gerard, ben jij een zoon van Jan Klokgieters, een oud-collega bij de N.V. Philips? Jan woonde in de Mesdagstraat, daarna in Gestel en is toen verhuisd naar de Gerritsonlaan in Woensel.


Datum: 15-01-2016
Naam: Gerard Klokgieters  
img

Nee ben geen zoon van Jan Klokgieters maar van Adri Klokgieters. Wij woonden in de Paulus Potterstraat.


Datum: 16-01-2016
Naam: Gerard Verhees  
img

Hoi, op Mesdagstraat 48 woonde de familie Van Eyk