EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4480

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Ekkerstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Rijwiel / Motor / Bromfiets

Onderwerp 3.:

Roestenburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Roestenburg & motoren.

Beschrijving

De motorcrossers van Roestenburg hadden hier aan de Ekkerstraat in Strijp hun 'winkel-garage-werkplaats'.


Geplaatst op

03-06-2006

Reacties:

Datum: 21-10-2006
Naam: Jan Toirkens (Canada)  
img

De foto is genomen in noordwestelijke richting, nu zou je op de achtergrond daar het Evoluon zien staan. Dit witte schuurtje was hun (latere) werkplaats en als je goed kijkt rechts is daar nog de zwarte sintelweg die Ekkerstraat heette. De winkel en het woonhuis was links hier op de foto, met het gezicht naar de Strijpsetraat. Ik gok dat de foto rond 1955 is genomen.


Datum: 17-08-2007
Naam: Jurrie Hofs  
img

De broers Roestenburg deden aan speedway. Ik heb ze regelmatig op de sintelbaan rond het hoofdveld van Brabantia gezien.


Datum: 17-08-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Bij DAF had ik een collega die aan speedway deed, Van Ree uit de Antoon der Kinderenstraat in 1950. Ik weet het nog zo goed omdat ik met regelmaat een schoen van ijzer moest maken.


Datum: 26-06-2008
Naam: Frans Donders  
img

Als er op zondagmiddag speedway was, namen wij altijd een klimkaartje over het hek van het Brabantia-voetbalveld. Wij waren toen een jaar of elf/twaalf. Wij waren dan supporter van Roestenburg 1 en Roestenburg 2! Ik meen dat het broers waren. Wij vonden die uitlaatdampen zo lekker ruiken. Je werd er een beetje verslaafd aan, maar dat woord kenden wij vroeger nog niet. Als de speedwaymotoren door de bocht kwamen, moest je snel bukken anders zat je helemaal onder de sintels.


Datum: 03-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Deze winkel stond aan de Strijpsestraat.en de schuren stonden aan de Ekkerstraat. Schuin tegenover was toen de Etos en stond het huisje met de naam 't Overschotje. Wij pikten in de jaren 50 karbiet uit de open schuur en gebruikten dat voor onze "klapmelkbussen". Karbiet gebruikte men in die tijd om te lassen. Jur Hofs (onze overbuurman in die tijd) weet dat nog wel denk ik.


Datum: 22-08-2013
Naam: Tineke van de Griendt - Roestenburg  
img

Jan Roestenburg 1 en 2 waren geen broers maar neven, mijn vader was 2.


Datum: 01-05-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik kan onderschrijven wat Frans Donders zegt over die geur en opspattende sintels. Als ik me goed herinner waren er ook 2 Karsemakers. Ik geloof niet dat ik ooit toegang heb betaald, centen had ik zelden. Ik stond het liefst naast de overdekte tribune, zodat ik ze aan zag komen op het laatste rechte stuk.


Datum: 28-11-2017
Naam: Ton Huygevoort  
img

Roestenburg 2 was Crist Roestenburg.