EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1019

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

't Hofke

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Gemeentehuizen

Onderwerp 3.:

Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het Oude Raadhuis op 't Hofke.

Beschrijving

Gemeentehuis van de gemeente Tongelre, agrarische school, buurthuis. Een gebouw dat al verschillende functies had. Het werd gebouwd in 1911.


Geplaatst op

15-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-09-2007
Naam: Frits van Geffen  
img

Tot 1920 was het gemeentehuis van Tongelre en sedert 1957 is het buurthuis.
Daartussenin is niet alles helder; wel is bekend dat het gebouw ook als noodhuisvesting heeft gediend. Maar hierboven staat ook agrarische school en ik ben benieuwd of bekend is welke periode dat was.


Datum: 05-09-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Tijdens de bevrijding is dit gebruikt door de P.A.N. om de mensen te voorzien van wapens. Het gebouw was één wapenmagazijn. Meest van Duits fabricaat. Ik vraag mij af waar dat zo ineens vandaan kwam.


Datum: 25-11-2007
Naam: Betty  
img

Wat geweldig dit vanuit Engeland terug te zien. Het was de plek waar ik rond 1964 naar mijn allereerste schoolfuif ging. (Ulo school Jeanne D'Arc, Treurenburgstraat).


Datum: 11-02-2010
Naam: Henny van der Aalst  
img

Rechts van het raadhuis hebben wij gewoond, Hofke 21. Links van het raadhuis staat de oude boerderij van destijds boer van Poppel. Ik ben geboren in het huis links naast de kerk, wat nu (anno 2010) afgebroken gaat worden helaas. Heb er gewoond van 1953 tot medio 1958, daarna zijn we verhuisd naar Hofke 21, waar we medio 1965 wederom zijn verhuisd naar Woensel Noord. Mijn vader was een fantastische postbesteller in Tongelre, waar hij tevens lid van de dahliaclub was, en de tentoonstellingen van de dahliaclub (Sint Martinus) opluisterde met zijn muziek, die hij veelal op had genomen op bandrecorderbanden. Ook verzorgde hij het geluid, compleet met microfoon, dat nodig was tijdens de trekking van de prijzen die waren gevallen op lotjes die verkocht werden tijdens de dahliatentoonstelling. Hij was een zeer markante man, waar ik wel een heel boek over vol kan schrijven. Hij had inderdaad een van de eerste brommertjes in Tongelre, een kapitein mobilette, een zwart/wit foto heb ik nog in bezit, waar de bromfiets is te zien met mij er op, achter in de tuin van pand Hofke 21.