EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10055

Bijdrager:

Jaar:

1938

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Paulusschool / Tariek Ibnoe Ziyadschool/ Islamitische School Taroek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Paulusschool aan de Frankrijkstraat

Beschrijving

Deze foto is gemaakt ter ere van het 10(?) jarig bestaan door fotograaf de Greef. Het bijzondere van deze foto is dat zowel mijn (schoon)vader Gerrit Canters als (schoon)vader Jan van Thiel erop staan. Beiden zaten in de eerste klas. Marc van Thiel ontdekte jaren later dat Gerrit en Jan op dezelfde school hebben gezeten. Hij ontdekte zijn vader op de foto die Gerrit hem liet zien. Dit is uiteraard nog steeds aanleiding voor het ophalen van allerlei (Woenselse) herinneringen! Op de foto staan verder o.a. Frater Arnoldus (1e klas), Frater Bertholdus (7e klas en hoofd van de school), frater Adrianus en meester Verhagen. Nog enkele namen uit de eerste klas: Van den Akker, Jan van Breugel en Broer Marechal.


Geplaatst op

11-03-2007

Reacties:

Datum: 11-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Dit is de complete schoolbezetting met de fraters en een meester (den Bukkum) van de school in de Frankrijkstraat van voor de laatste wereldoorlog. Langs de aan de linkse kant staande frater staat de 2e klas waar ik in heb gezeten. Ik denk 1937, 1e naast de frater, de 2e is Frans Aarts, 3e Harrie Sporen, de 4e André Rutten. Met het heldere witte shirt boven André is Huub van Vugt en links ervan Joop Verhagen. Ik ken nog meer namen maar het is te moeilijk de plaats aan te geven. Het boefje met het witte shirt 2e rij in het midden, met de handen op de rug met de borst vooruit, ben ik.


Datum: 12-03-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Zie voor een duidelijker beeld van Meester Verhagen (den Bukkum) foto 9622.


Datum: 12-03-2007
Naam: Marc en Monique van Thiel - Canters  
img

Gerrit Canters staat in de eerste rij 6e van links, en Jan van Thiel staat op de 2e rij links voor de jongen met het matrozenkraagje.


Datum: 15-03-2007
Naam: Marc en Monique van Thiel - Canters  
img

Herstel, Gerrit Canters staat in de eerste rij 6e van rechts.


Datum: 20-07-2008
Naam: Dora Synen  
img

Deze speelplaats werd na de oorlog in de winter door mijn vader onder water gezet en werd een ijsbaan. Ook ik mocht daar schaatsen en soms waren de kapelaan en ik er allebei op als mama werkte. Wie kan me vertellen welk jaar deze foto genomen is? Mijn broer Henk heeft hier ook op gezeten. ===Dora, bovenaan staat het jaartal vermeld: 1938. = Red===


Datum: 12-10-2011
Naam: Peter Vermeulen  

Deze foto is overschreven met een beter exemplaar van Piet van Tuijl. Tegelijkertijd is een grote versie foto toegevoegd.
Piet van Tuijl (slagerij Hemelrijken) staat zelf ook als 7-jarig jongetje vooraan op de foto.


Datum: 06-11-2017
Naam: Jos de Zeeuw  
img

En waar staat Jos de Zeeuw?