EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Uw selectie...

Film nr.:

76

Bijdrager:

Redactie EiB

Jaar:

1963

Stadsdeel:

13

Buurt:

187

Straat:

3030

Onderwerp 1.:

29

Onderwerp 2.:

207

Onderwerp 3.:

662


Een reactie op deze film insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden
Stadsjournaal Eindhoven 1963 - PSV-Ajax 5-2

Beschrijving


Ingezonden

09-10-2013

Reacties:

Datum: 17-10-2009
Naam: Ben Brekelmans

Ikke wel, Lieke! Mooi dat ik dit filmpke nu weer terug kan zien. Altijd ging ik naar PSV en uitgerekend op die bloedhete zondag waarop PSV kampioen kon worden als ze van Ajax zouden winnen, liep ik met mijn klasgenoten van het van der Puttlyceum de Rosa-mars, zo'n dertig kilometer wandelen in Nijmegen e.o. voor het goeie doel, destijds waren dat de patiƫnten van de Maartenskliniek. Gedurende de tocht volgden we de wedstrijd via een transistorradiootje, Zo werden "we" ook in Nijmegen een beetje kampioen.

Datum: 20-11-2013
Naam: P R F vander Cingel

Van een oude PSV-er in Amsterdam. Laatste wedstrijd van het seizoen. We hadden net een 2de hands scooter gekocht en samen met mijn meisje van toen vanuit Amsterdam naar Eindhoven gereden, kaartjes gekocht en afgewacht wat komen zou. Ajax stond 1 punt voor, dus PSV moest winnen. PSV kwam in geheel blauw tenue het veld op. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar toen ging het ineens vlot 3 doelpunten achter elkaar en elke keer rende het publiek het veld op om daarna weer gauw terug te gaan naar de tribunes. Na het 3de doelpunt voelde iedereen dat het niet meer mis kon gaan en het gejubel was niet van de lucht. Toen het eindsignaal klonk, stroomden de tribunes leeg en was op het veld een deinende massa te zien, na 12 jaar eindelijk weer kampioen! De spelers gingen op de schouders, maar niet nadat hun de shirts van het lijf waren gerukt, iedereen wilde wel een stukje hebben. Wij ook, en in triomf namen we onze trofee, wapperend aan de spiegel van de scooter, mee terug naar het hol van de leeuw.

Datum: 18-12-2013
Naam: Jan Smits

Kan me bij dat juichen en op het veld wel iets voorstellen. Na 12 jaar weer kampioen! Nu moet de trainer weg na een half seizoen slecht spelen. Dit hoort ook in het PSV-museum..... Leuk!

Datum: 11-06-2017
Naam: Frits van den Wittenboer

Als dertienjarige liep ik langs het pad onderaan de tribune en verkocht ijsjes van Vami voor een kwartje. Eerst het kwartje opvangen en dan het ijsje naar boven gooien!