Uw selectie...

Film nr: 684

Bijdrager: Frank Seegers
Jaar: 2011


Een reactie op deze film insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

Glow 2011 Eindhoven: "Waan en Werkelijkheid"

Beschrijving Lichtkunstfestival groot succes

360.000 Bezoekers voor GLOW

De zesde editie van GLOW, dat plaatsvond van 5 tot en met 12 november in Eindhoven, heeft 360.000 bezoekers getrokken. Een nieuw record voor het lichtkunstfestival, dat ieder jaar in populariteit toeneemt.
Robbert ten Caten van organisator CityDynamiek spreekt van een ongekend succes: "Vorig jaar trok GLOW al 250.000 belangstellenden, dat we nu op een recordaantal van 360.000 bezoekers zitten, hadden we vooraf niet durven dromen. Een toename van maar liefst 44%". Uitgedaagd door het thema 'Waan en Werkelijkheid' begaven ruim twintig lichtkunstenaars zich op het spanningsveld tussen kunst en wetenschap en toonden zij in zowel ingetogen installaties als visueel spektakel de veelzijdigheid en kracht van licht in een donkere omgeving.
Aantrekkelijk
De duizenden bezoekers zorgden iedere avond voor grote drukte in de Eindhovense binnenstad. Hier en daar werden extra veiligheidsmaatregelen genomen om de toestroom van bezoekers in goede banen te leiden. Robbert ten Caten: "Mensen liepen een 'rondje GLOW' en genoten van de bijzondere lichtinstallaties op diverse locaties in de openlucht. Het afwisselende aanbod maakt dat GLOW aantrekkelijk is voor jong, oud, kunstliefhebbers, de grote massa, sfeerzoekers, (amateur-)fotografen. Al die verschillende mensen bij elkaar die van heinde en ver komen om samen te genieten van lichtkunst geeft GLOW een unieke sfeer, die steeds meer mensen willen ervaren".
In 2006 werd gezocht naar een evenement waarmee Eindhoven zich op een kwalitatieve en onderscheidende manier kon profileren op het gebied van licht. Met GLOW is aan die doelstelling meer dan voldaan. Robbert ten Caten: "GLOW heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend lichtfestival waarvoor mensen speciaal naar Eindhoven komen. De innovatieve lichtstad vormt het perfecte decor voor het festival. En met een bezoekersaantal van ruim 360.000 is GLOW een regelrechte hit te noemen die ook een grote economische waarde voor de stad kent".
De volgende editie van GLOW staat gepland voor 3 tot en met 10 november 2012.
Geplaatst op 03-06-2016
Email bijdrager img