EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Uw selectie...

Film nr.:

525

Bijdrager:

John Muermans

Jaar:

2001

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend


Een reactie op deze film insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden
De klungels

Beschrijving

Optreden van blaasorkest de KLUNGELS bij de start van de renovatie/sloop van de eerste fase van Lakerlopen in 2001. Enkele orkestleden hadden het er moeilijk mee.

Ingezonden

17-04-2015

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-04-2015
Naam: Ben Brekelmans

Met trompettist Ad Rondeel als muzikaal leider. Ze spelen hier het nummer "Sombras", geschreven door Jack de Nijs (Jack Jersey). In de 70's had saxofonist André Moss hiermee een hitje dankzij de promoting als Tros Tune.

Datum: 03-05-2015
Naam: René Vogels

Hoi Ben, niet André Moss had die hit "sombras", maar Wil de Bras. In september 1971.

Datum: 17-06-2015
Naam: Toon van den Boomen

Ik heb zitten te genieten van deze video.

Datum: 16-09-2015
Naam: Ben Brekelmans

René, je hebt gelijk: "Sombras" is oorspronkelijk van het "Combo Wil de Bras". Deze Roosendaalse/Bergen op Zoomse band bestond uit: Wil de Bras alias Eric Binkhuysen (gitaar, zang) ex- The Marlins, Dries Patijn alias André Moss † (saxofoon) ex- Rose Valley Quartet, Henk van Rijswijk (saxofoon), Cor Hogeveen (orgel) ex- The Parc Set, Cees de Groot (basgitaar) ex- The Blue Stars; later vervangen door Ruud Wenzel, ex- Rose Valley Quartet en Wim Verbiest (drums) ex- The Midnight Specials. Toen André Moss later solo ging, heeft hij het nummer ook met zijn eigen band opgenomen. Het staat o.a. op zijn LP "Mijn grootste successen" (1980). In tegenstelling tot de versie van het Combo Wil de Bras is in André Moss-uitvoering de saxpartij vanaf het eerste couplet tweestemmig, net zoals in dit Klungels-optreden.

Datum: 16-09-2015
Naam: Ben Brekelmans

O ja, René, en in de André Moss-versie zit vlak voor de gitaarsolo ook nog een zgn. modulatie. En ook die zit in de Klungels-uitvoering. Luister nog maar eens.

Datum: 30-06-2016
Naam: Harrie Rulo

Leuk om een oude bekende te zien na zoveel jaren. Ik bedoel hiermee Ad Rondeel, waarmee ik een aantal jaren muziek heb gemaakt in het orkestje van Willy de Wit. Het bandje heette "The Shooting Stars" en we hebben meerdere jaren gespeeld voor de carnavalsvereniging "De Blauwbuiken" in de dansschool van Gerard Need aan de Biesterweg. We hebben heel wat zaaltjes in Eindhoven, Helmond en omliggende dorpen bespeeld. Maar helaas dat is wel heel wat jaartjes geleden.

Datum: 30-06-2016
Naam: Sjef van Eijk

In mijn herinnering waren de (Gestelse) Blauwbuiken toch thuis bij Van Mierlo in de Harmonie aan de Hoogstraat? Elders op deze site lees ik dat de Uivers huisden in zaal Cintha.

Datum: 01-07-2016
Naam: Ben Brekelmans

En zo was het ook, Sjef!

Datum: 03-07-2016
Naam: Harrie Rulo

De Blauwbuiken hadden later de Harmonie als huisadres,maar in de eerste jaren waren ze toch echt thuis bij Gerard Need. Sorry Ben, ik spreek de waarheid en praat over de jaren 1953 t/m 1956. Wij hebben daar zelfs nog gespeeld met The Blue Diamonds, die op een carnavalsavond langskwamen. Ruud de Wolff had toen nl. verkering met een dochter van Van Leest van de muziekwinkel en zij was lid van de Blauwbuiken.

Datum: 03-07-2016
Naam: Sjef van Eijk

Dan wordt het nog verwarrender want volgens eigen opgave zijn de Blauwbuiken pas in 1958 opgericht !?

Datum: 03-07-2016
Naam: Ben Brekelmans

Gerard Need is voor mij geen synoniem voor zaal Cintha, Harrie. En Sjef heeft het hierboven over zaal Cintha. Tuurlijk, Gerard had een dansschool op de Mauritsstraat en misschien bedoel je die i.r.m. de Blauwbuiken. Zaal Cintha is vernoemd naar Jacintha, de dochter van Gerard Need. Mij staat bij dat die zaalnaam ergens in de zestiger jaren is geïntroduceerd. Zie ook de reacties van Jerome en Genio Need bij foto #4084.

Datum: 04-07-2016
Naam: Harrie Rulo

Sorry Ben, maar Gerard Need gaf echt danslessen op de Biesterweg en we hebben daar echt voor de Blauwbuiken gespeeld. Ik heb me misschien in de jaartallen vergist, maar dat kijk ik nog eens na in oude fotoalbums. Let wel, dat is aardig lang geleden want deze maand wordt ik 80.

Datum: 04-07-2016
Naam: Harrie Rulo

Ben, nog even ter aanvulling: kijk eens op google bij dansschool Need, dan kun je zien dat de school inderdaad op De Biesterdwarsweg was gevestigd en dat daar ook carnaval werd gevierd.

Datum: 04-07-2016
Naam: Ben Brekelmans

Weet ik, Harrie. Op beide locaties heb ik diverse keren met onze band gespeeld. Bedankt.

Datum: 24-07-2023
Naam: Marijke de Groot-Thijssen

Och, Tongelre ....... mijn jeugd! Als een rode draad liep door onze gelukkige jeugd daar: de kerk, de speeltuin en de school..... En Ad Rondeel was DE postbode voor ons.