EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Uw selectie...

Film nr.:

372

Bijdrager:

Frans van Beers

Jaar:

2013

Stadsdeel:

14

Buurt:

208

Straat:

1469

Onderwerp 1.:

11

Onderwerp 2.:

285

Onderwerp 3.:

3902


Een reactie op deze film insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden
Glow 2013: GREENPOWER LAGOON MONSTER

Beschrijving

Davide Carioni, ook wel bekend als "Asker", is actief als grafisch ontwerper, schilder, graffiti-artiest en mediakunstenaar. Samen met Lorenzo Pompei van Laser Entertainment, een bedrijf dat laser- en multimediale shows realiseert, heeft hij GreenPower Lagoon Monster ontwikkeld.

Het werk was voor het eerst in Veneti?? te zien. De eerste patroonheilige van Veneti?? was St. Theodorus van Amasea, een Byzantijnse strijder die volgens een legende de draak doodde die de stad Amasea terroriseerde. Het verhaal kan als metafoor voor de overwinning van het goede op het kwade worden gezien.

Tijdens GLOW wordt deze legende op verrassende wijze tot leven gebracht. De draak verschijnt als een vervaarlijk zeemonster en verrijst uit het water van het Eindhovens kanaal. Alleen is het nu niet St. Theodorus van Amasea die de draak bedwingt, maar de techniek van Davide Carioni en Lorenzo Pompei (bron: Glow Eindhoven)
Het was de publieksfavoriet!

Ingezonden

13-11-2018

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-11-2013
Naam: Ger van der Palen

Ik was dit jaar niet zelf wezen kijken. Daarom is deze opname bijzonder welkom. Dank je wel Frans.

Datum: 18-11-2013
Naam: Marijke de Groot-Thijssen

Nou Frans, dat is een hele mooie opname van het kanaal-monster. Hij is duidelijker dan ik hem in het echt zag. Bedankt daarvoor. Verder nog proficiat met het behalen van de eerste prijs voor de mooiste foto van Glow.